Şanlıurfa Valiliği'nden Suriyeli Sığınmacılar İçin Kurban Kampanyası

Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı münasebetiyle Şanlıurfa’da sığınmacı olarak bulunan Suriyelilerin bayram coşkusunu yaşayabilmesi için Şanlıurfa Valiliği tarafından Kurban Bağışı kampanyası başlatıldı.

Şanlıurfa Valiliği'nden Suriyeli Sığınmacılar İçin Kurban Kampanyası
Kampanyaya yönelik toplantı gerçekleştiren Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kampanya hakkında bilgi verdi. Vali Güvenç, Ziraat Bankası'nda açılan hesaba vatandaşların kurbanlarını bağışlayabileceği kampanya kapsamında bir kurban hisse bedelinin 500 TL olarak belirlendiğini söyledi.

Vali Güvenç, şu ana kadar merkezi Almanya’da bulunan Hasene IGMG Vakfı’nın seksen büyükbaş hayvan bağışladığını, Diyanet Vakfı'nın da yüz on hisseyi Suriyelilere bağışladığını ifade etti.

Ziraat Bankası merkez şubesinde “Suriyeli Sığınmacılar İçin Kurban Yardım Hesabı” adı altında açılan hesaba yatırılacak olan beş yüz TL karşılığında bir hisse bağışlanabileceğini kaydeden Vali Güvenç, “Tüm duyarlı vatandaşlarımıza yapacakları bağışlar için şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Salı gününe kadar verilen hesaba yapılacak bağışların Suriyelilere bayram sevinci yaşatacağını ifade eden Güvenç, Hasene IGMG Vakfı’na ve Diyanet Vakfı’na da hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti.

Valilikte düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in yanı sıra Vali Yardımcıları Aylin Kırcı Duman ve Şaban Erdoğan, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan katıldı.

Kaynak: İHA