Ünlü Galerici Mehmet Çelik Serbest Bırakıldı

İthal edilen otomobillerin fiyatlarını düşük gösterdiği ve bu yolla devleti vergi kaybına uğrattığı gerekçesiyle gözaltına alınan ünlü galerici Mehmet Çelik, polis gözetiminde ifade vermek şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2010 yılında "Tilki Selim" olarak bilinen Selim Işık'a düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, şüphelinin Hummer marka cipine de el koymuştu. Şok cihazı, çivi atma, duman püskürtme özelliği ile donatılmış araç incelendiğinde evraklarında bir gümrük beyanı ile ilgili usulsüzlük olduğu tespit edilmişti. Bunun üzerine konu Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne intikal edilmiş, mali polis, aracın fabrika çıkış fiyatının çok altında fiyatla gümrükten geçirilerek Türkiye'ye getirildiğini belirledi. Bu yolla cip sahibinin, aracın gerçek fiyatının yüzde 110'u kadar devleti zarara uğrattığı öğrenildi.

AYNI OPERASYON KAPSAMINDA DAHA ÖNCE 200 LÜKS ARAÇ SAHİBİ EMNİYETE ÇAĞIRILMIŞTI
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışmayı bu aşamada bırakmayarak soruşturmayı derinleştirmiş ve benzer yöntemle ülkemize sokulan 200 araç daha tespit edildi. ABD narkotik polisi birimleri ile yardımlaşarak yürütülen çalışmalarda tespit edilen araçlardan bazılarına el konulmuştu. El konulan o araçların bir kısmı emniyet otoparkına getirilerek incelenmiş daha sonra gümrüğe iade edilerek satışa çıkarılmıştı. Düşük fiyat göstererek ithalat yapıp devletin zarar uğratılmasıyla ilgili çalışmalarına devam eden Mali Şube ekipleri eksik beyanla araç ithal etme iddiası ile bu seferde Çiftkurtlar Otomotiv'in sahibi Mehmet Çelik ve 6 çalışanı gözaltına aldı. Ünlü sanatçı Sibel Turnagöl'le Temmuz ayında evlenen Çelik ve çalışanları sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Zanlının adli mercilerin talebi üzerine polis gözetiminde gidip ifade vermek şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi .
Kaynak: İHA