Erciş’te 'van Gölü Geleceğimizdir' Paneli ve Göl Kıyısında Temizlik

Van’ın Erciş ilçesinde "Van Gölü Geleceğimizdir" başlıklı panel düzenlendi.

Erciş’te 'van Gölü Geleceğimizdir' Paneli ve Göl Kıyısında Temizlik
Panelin ardından göl kıyısında temizlik yapıldı.

Van’ın Erciş ilçesinde Av ve Yaban Hayatı Koruma, Geliştirme ve Tanıtma Vakfı ile Van Gölü Havzası Organik Tarım Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Van Gölü Geleceğimizdir’ paneli, kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Panelde bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı Barboros Baran, çevreyi korumanın ve temiz tutmanın bütün vatandaşların ortak sorumluluğu olduğunu bildirdi.. Bilim adamlarının sıklıkla, ozon tabakasının delindiğini, içilebilir su bulmakta sıkıntılar yaşandığını, göllerin ve denizlerin kirlendiğine dair konuşmalar yaptığına dikkat çeken Kaymakam Baran, "Bu büyük sorunun giderilmesi adına toplumun en küçük birimi aileden başlamak üzere, eğitimcilerimize, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına büyük roller düşmektedir. Farkındalık oluşturma adına bu etkinliğin Ercişlilere ve Van Gölü çevresinde oturanlara örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.

Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu ise, çevre temizliğine dikkat çekti. Arapoğlu, “Van Gölü, şüphesiz bizler için çok önemli. Allah kullarına büyük nimetler bahşediyor. Ama insanoğlu, verilen bu nimetlerini kıymetini algılamakta, kıymetini bilmekte zorlanıyor. Bu değerleri yitirdikten sonra kıymetini anlıyor. Van Gölü gibi bir kıymetin tamamen elimizden gitmemesi için hep birlikte değerini bilmemiz lazım. Bu bilinci oluşturmamız lazım. Emeği geçenleri yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Menaf Turan, Av ve Yaban Hayatı Koruma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı İl Temsilcisi Güven Çalık ile Van Gölü Havzası Organik Tarım Derneği Başkanı Müslim Dursun’un konuşmalarının ardından.katılımcılar ve öğrenciler, Van Gölü sahilinde temizlik çalışması yaptı.

Sahilde temizlik yapan çocuklar, büyüklerine seslenerek kendilerine temiz bir dünya bırakılmasını istedir. Temizlik kampanyasına oda ve sivil toplum örgüt başkanları, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: İHA