Belediye Başkanı Ok Açıklaması

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, makamında gerçekleşen darp olayıyla ilgili, ''Şahıslar, 'saat 5'ten sonra siz öldünüz, bittiniz. Siz öleceksiniz, öldürüleceksiniz' diye bağırarak beni ölümle tehdit etti'' dedi.

Ok, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, bugün yaşanan darp olayıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Olaydan önce makamında bir grup vatandaşla görüşme halinde olduğunu belirten Ok, ''Görüşme bitirdikten sonra, Hüseyin Şahingiray ve beraberindeki üç kişi odaya girdi. Bu şahıs daha girer girmez masamın önündeki koltuğa oturdu. Ben ayaktaydım. Bana küfür ve hakaretler içeren sözlerle saldırıya başladı.

Bu tarzla kendisiyle görüşemeyeceğimi ve bu tarzın kendilerine yakışmadığını ifade ettim. Eğer böyle devam ederse kendileriyle görüşmeyeceğimi ve dışarıya çıkmasını istedim. Bunun üzerine elini beline attı. Eli bele atmanın kamuoyu ne olduğunu bilir. Güya silah gösterisi yapacak. Bu sırada kendisiyle gelen bir kişi beni darbetti'' diye konuştu.

-''Beni ölümle tehdit etti''-

Şahısların davranışlarından şüphelenen sekreterinin Özel Kalem Müdürü Naim Aladağ'ı aradığını belirten Başkan Ok, şöyle devam etti:

''Olayı duyan arkadaşlarım odama gelerek kendilerini siper edip beni darbetmelerini engellediler. Bunun üzerine bu eşkıya tabiri saldırının karşısında hızla belediye başkan yardımcılarımın bulunduğu odalara doğru gittim. Sekreterlerime polise haber vermelerini istedim. Bunlar kavga ve saldırı niyetiyle geldikleri için Özel Kalem Müdürüm ve bir arkadaşımızı darbederek geliyorlardı. Şahıslar bağırarak bana, 'saat 5'ten sonra siz öldünüz, bittiniz. Siz öleceksiniz, öldürüleceksiniz' dedi.

Bu çirkin manzaraları görmemek için başkan yardımcılarımdan birinin odasına girdim. Bu sırada Başkan Yardımcım Tuna Aktürk beyi de darbedip, saldırdılar. Bu sırada Hüseyin Şahingiray isimli şahıs, sandalyeyle camları kırdı. Böyle üzücü bir olay yaşadık. Üç buçuk yıl oldu belediye başkanı olalı, böyle bir olay yaşamadım.''

-''Her türlü saldırıya hazırlıklıydık''-

Belediye başkanlığına seçildiği günden bu yana koruma olmadan tek başına 24 saat dolaştığını anlatan Ok, bundan sonra aynı şekilde hareket edeceğini kaydetti.

Başkan Ok, kendisine yönelik saldırıyı gerçekleştirdiğini ileri sürdüğü işadamının, daha önceki belediye döneminde mülkiyeti belediyeye ait çok sayıda iş yeri aldığını belirterek, şunları aktardı:

''Bunu Balıkesir kamuoyu iyi biliyor. Bu şahsın kim olduğuyla ilgili bir yorumda bulunmayacağım. Bizler bu yola çıkarken her türlü saldırıya hazırlıklıydık. İktidardan, değişik çıkar odaklarından, çeteler ve mafya bozuntuları tarafından saldırıya uğrayacağımızı biliyorduk. Bundan sonraki duruşumuzda asla zerre kadar değişim olmayacaktır. Bu Hüseyin Şahingiray, şahsım ve arkadaşlarımı öldüreceğini söylüyor. Sadece bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Yarım bırakmasın. İnşallah yarım kalmaz. Bizler bu memleketin çocuğuyuz. Doğduğum, büyüdüğüm yer belli. Atalarımız belli. Bizi öldürme işlemi yarım kalmasın. Bizler sadece Allah rızası için bu yüce Türk milletine hizmet için buraya geldik. Her kim ne yapacaksa işini temiz yapsın, yarım bırakmasın.''

Şahısların geliş sebepleriyle ilgili kendisine bir şey söylemediklerini aktaran Ok, ''Toplu Taşıma Merkezi'nde Kervansaray isimli bir kafe var. Bizden önce orası bu şahıslara verilmiş. Bu şahısların arkadaşlarımızdan talepleri olmuş. Burası Burger King haline getirilmiş. Yer belediyenin. Belediye onay vermeden orası devredilemez. Burası dağ başı değil. Bir başka şahsa devrediyorlar. Bununla ilgili işlemlerden olduğunu tahmin ediyorum. Bir yıl önce bu şahıs ve hapiste olan ortağı bana geldiler. Burasını benzinlik yapmak istediklerini söylediler. Ben de asla böyle bir şeye müsaade etmeyeceğimi ve eskiye dönemeyeceğimi söyledim. Biz Allah'tan korkuyoruz. Allah'tan korkan kuldan korkmaz'' diye konuştu.

-''Güvenlik kamera sistemi bozuk'' -

Ok, başkanlık katındaki güvenlik kamera sisteminin bozuk olduğunu anlatarak, ''Bizden önce kamera vardı. Ama demode olmuş. Kayıt yapmıyor. Sadece o anı gösteriyor. Yeni kamera sistemi için arkadaşlarımız ihale için çalışıyor'' açıklamasını yaptı.

Şüphelilerden talepleri karşısında para istenildiğini yolundaki iddiaların sorulması üzerine ise Ok, ''Bu üzerimdeki takım elbise oğullarımın sünnetimden kalma. 14 yıldır giyiyorum bu elbiseyi. Rüşvet yiyen kimse bu elbiseyi sırtında taşımaz. Bizi parayla satın alacak dünyada bir güç yok. Bizim dönemimizde Kipa'dan 4,5 milyon lira bağış alındı. Bir Acı Kahve dahi rüşvet amaçlı asla kimseden istemeyiz. Bu iş yeri ile ilgili yasalar ne diyorsa onu yapacağız'' yorumunu yaptı.

Bu arada, Ok'u darbettiği iddiasıyla gözaltına alınan işadamı Hüseyin Şahingiray'ın, 2000-2002 yılları arasında MHP Balıkesir İl Teşkilatı'nda başkan yardımcılığı görevinde bulunduğu öğrenildi.

Saat 14.00 sıralarında, randevu aldıkları başkanlık makamına gelen iş adamı H.Ş. ile beraberindeki üç kişi, bir süre görüştükten sonra Ok ile tartışmaya başlamış, makam odasında başlayan ve başkan yardımcılarının odasında devam eden tartışma sonucu, şüphelilerin Başkan Ok ile yanında bulunan özel güvenlik görevlilerini darbettikleri ileri sürülmüştü.

Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA