Dünya Astsubaylar Günü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, en çileli meslekten birisinin astsubaylık olduğunu belirterek, “Kamu görevlisi olup da çalıştığı yıllar itibariyle 1’in 4’üne gelmeyen hiç kimse yok.

Tek istisna var o da astsubaylar. Neden, hangi gerekçe ile 1’in 4’üne gelemiyorlar. O nedenle sorunlarınız fazla biliyorum” dedi.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Dünya Astsubaylar Günü çerçevesinde Hilton Oteli’nde resepsiyon verdi. Resepsiyona, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, milletvekilleri, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve çok sayıda davetlinin yanı sıra yabancı devletlerin askerleri de katıldı.

Törene programdaki yoğunluğundan dolayı geç katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, resepsiyonda bir konuşma yaptı.

“Bana sorsanız en çileli meslekten birisi hangisi diye, astsubaylar derim” diyerek konuşmasına başlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, astsubayların emek vererek çalıştıklarını, mesai yaptıklarını, dağda, taşta, karda, kışta ve fırtınada her koşulda görev yaptıklarını kaydetti.

Ordunun temel direğinin astsubaylar olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, astsubaylığın Türkiye’nin ulusal bağımsızlığının gözde bir kurumu olduğunu belirtti.

Astsubaylık mesleğinin övülecek çok tarafının olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Astsubayların övülecek alanları dışında çok sayıda sorunları da var. Sorunlarına eğilmemiz lazım. Bu kadar geniş bir kitlenin sorunlarına eğilmek elbette bizimde görevimiz olmalı. ‘Bize artık söz vermeyin. Bize artık haklarımızı verin’ diyen astsubayları saygıyla selamlıyorum. Yadırgadığım bir başka konu daha var. Kamu görevlisi olup da çalıştığı yıllar itibariyle 1’in 4’üne gelmeyen hiç kimse yok. Tek istisna var o da astsubaylar. Neden, hangi gerekçe ile 1’in 4’üne gelemiyorlar. O nedenle sorunlarınız fazla biliyorum” diye konuştu.

Astsubaylara parlamentoda her türlü katkıyı vermeye çalıştıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, astsubaylara seslendi. “Unutmamanız gereken bir şey var” diyerek konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, “Sorunları olan her kurumun göz önünde tutması gereken bir kurum var, o kurumun adı da CHP’dir ve bilmenizi isterim. Sizler ülkemizin bağımsızlığında büyük mücadeleler verdiniz, kurum olarak verdiniz. Alın teri döktünüz. Şehit arkadaşlarınız var. Konuşmama başlarken de söyledim. Karda, kışta, gündüz, gece ve sabah her aşamada büyük mücadeleler vererek emek harcadınız. Çaba gösterdiniz. Onun karşılığında size bu ülkenin minnet borcu var ve bunu da yerine getirmek zorundayız. Bunu da açık yüreklilikle söylemek isterim ve söylemekte benim görevlerim arasındadır. Böyle bir toplantıya ilk defa katılıyorum. Zaman zaman arkadaşlarla bir araya geldik. Ama tümünüz bir arada olduğu böyle güzel bir toplantıya ilk kez katılıyorum. Umarım sürekli olur” dedi.

Konuşmasının ardından masaları tek tek dolaşarak astsubaylarla uzun süre sohbet eden Kılıçdaroğlu, beraberindeki CHP’li milletvekilleri astsubayların sorunlarını da dinledi. Kılıçdaroğlu’nun etrafını saran emekli astsubaylar hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra beraberindeki milletvekilleri ile resepsiyondan ayrıldı .
Kaynak: İHA