Söke Sanat, Edebiyat ve Kitap Günleri Başladı

Söke Belediyesi tarafından bu yıl 9.’su gerçekleştirilen Sanat, Edebiyat ve Kitap Günleri, önemli isimleri sanatseverlerle buluşturuyor.

Söke Sanat, Edebiyat ve Kitap Günleri Başladı
Cuma gününe kadar sürecek etkinlikler dizisi Söke Belediyesi Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda başladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna yaptığı açılış konuşmasında, Anadolu’da bu tür sanatsal etkinliklerin gerçekleştirilmesinde karşılaşılan güçlüklere dikkat çekerek; “Büyük metropol olamamanın dez avantajları, bir yandan zaman zaman karşımıza çıkan olumsuz eleştiriler yurdumuzun önde gelen yazım insanlarını kentimizdeki sanat severlerle buluşturmakta güçlük olarak karşımıza çıksa da; Söke Belediyesi olarak bu etkinliğin 9.sunu gerçekleştirmekten mutluyuz. Biz bu tür etkinliklerin hemşerilerimizin kitap daha çok iç içe olmalarına katkı sağladığı düşüncesindeyiz ”dedi.

Yazar Adnan Özyalçıner’in “50 Kuşağının Öykümüze Getirdikleri” konulu söyleşi salonu dolduran konuklar tarafından beğeni ile izlendi. Sanatçı konuşmasının ardından kendine yönetilen soruları cevaplaması nedeniyle programını uzatmak zorunda kaldı. Yazar Sennur Sezer’de söyleşisinde bu yıl etkinlikte tema olarak belirlenen ‘Sanat ve Farkındalık’ın önemine değindi. Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde ise sanatçı Yusuf Alper ve ardından sanatçısı Haluk Çetin’in müzik dinletisi ‘Şiir içi şarkılar’ keyif verdi.

Etkinliğin Perşembe ve Cuma günü programı şöyle; 18 Ekim 2012 Perşembe: 10.00 Tanıtım-Hasan Cüneyt Bozkurt “Bir İlk roman:10.30”, 11.00 Söyleşi-Aydın Boysan “Kent-Mimarlık-Farkındalık”, 12.00 İmza Saati, 13.30 Sergi-Fahri Özdemir “Yazarların Elinden”, 14.00 Milet Gezisi, 17.30 Didim Apollon Tapınağında Şiir Dinletisi 19 Ekim 2012 Cuma: 10.00 Anma-Levent Tuna/Talat Avcı “Sökeli Öykücü Orhan Çubukçu’nun Yapıtları ve Kişiliği”, 10.45 Söyleşi-Orhan Alkaya “Aydın Sorumluluğu, Şiir ve Tiyatro”, 14.00 Söyleşi-Refik Durbaş “Şiir Ne Yana Düşer Usta/Şiir Ne Yana? Farkındalık hep Bana/Bana Mı Düşer Usta”, 15.15 Söyleşi-Ülkü Tamer “Şiirden Güneş Topla Benim İçin”, 16.30 Söyleşi-Doğan Hızlan “Türk Şiirinde Ülkü Tamer, Sennur Sezer ve Refik Durbaş
Kaynak: İHA