Kdz. Ereğli’de Miniklerden Robot Sergisi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde özel bir kolejde eğitim gören birinci sınıf öğrencileri tarafından çocukların zihinsel, bilişsel ve küçük kas becerilerini geliştirmek amacıyla Zenginleştirilmiş Matematik Dersi (Y-EP) kapsamında Geometrik şekiller ile ilgili ‘Benim Robotum Sergisi’ açıldığı belirtildi.

Kdz. Ereğli’de Miniklerden Robot Sergisi
Kdz. Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren özel bir kolejin birinci sınıf öğrencileri tarafından çocukların zihinsel, bilişsel ve küçük kas becerilerini geliştirmek amacıyla (Y-ZEP) Zenginleştirilmiş Matematik dersi kapsamında Geometrik şekiller ile ilgili açılan ‘Benim Robotum Sergisi’ büyük ilgi gördü.

Sergi hakkında bilgiler veren özel kolejin 1. Sınıf öğretmeni Tuncay Çağır, “Öğrencilerimizin hayal dünyası ve el becerilerinin ne kadar renkli olduğunu bu etkinlik ile görmüş olduk. Öğrencilerimizin üretkenlik konusunda desteklenmesi adına Yıldırım Koleji olarak öğrencilerimize Yıldırım Zenginleştirme Programı (Y-ZEP) içerisinde bulunan üretkenlik dersi de verilmektedir. 1. Sınıf velileri ,öğrencilerimiz, idareciler ve öğretmen arkadaşların yoğun katılımıyla sergimizi açtık. Biz 1.sınıf öğretmenleri işlenen konuların hayat ile ne kadar ilişkilendirilirse o kadar kalıcı olduğuna inanıyoruz. Sergimizin amacı, öğrencilerimizin günlük hayatta baktıkları ama tam olarak göremedikleri geometrik şekilleri görmelerini sağlama ve bu değişik şekillerin farklı çalışmalarda da kullanılabileceğini yaparak yaşayarak öğrenmeleridir. Aynı zamanda öğrencilerimizin üretkenlikleri de yapılan robotlarla görülmüş oldu. Bu güzel sergide bizleri yalnız bırakmayan 1.sınıf velilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA