Olcay Yazıcı Derdi Olan Adamdı

Şair Yazar Olcay Yazıcı, ölümünün ikinci yıldönümünde Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen bir programla anıldı.

Olcay Yazıcı Derdi Olan Adamdı
TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı'nın yöneticiliğinde gerçekleşen söyleşide Yazıcı'yı; Bestami Yazgan, Mehmet Nuri Yardım, Özcan Ünlü ve Gazi Altun anlattı. Merhum Yazıcı'nın hayatına ve sanatına dair önemli bilgilerin paylaşıldığı programda, Olcay Yazıcı hakkında ‘Büyük adamdı, derdi olan adamdı' diyen Şair Özcan Ünlü, konuşmasına şöyle devam etti: "Hisar'dan Töre'ye, Türk Edebiyatı'ndan İnsan ve Kâinat'a, Kırağı'dan yayın yönetmenliğini yaptığı ve benim de hemen her sayısına katkıda bulunduğum, Kültür Dünyası'na kadar onlarca dergide yazdı, söyledi, anlattı, kızdı, öfkelendi. Özellikle 'Kitapsız Toplum' eseriyle içimizdeki direnci kırdı. 'Büyük Gün'le sarstı. 'Papatyalar Üşümesin'le çocuksu sevincimize hüzün damıttı. 'Tartışmayı Tartışmak'la kaliteli bir entellektüel hassasiyetin ipuçlarını verdi.'Hüzün Yazıları' ile hüznümüzün burçlarında dolanıp duran kalbimize yön gösterdi. 'Nemrut Ateşi' ile çağı anlamamızı sağladı.'Yaralı Küheylan' ile çağlayanlar gibi akıp duran trajedimize yeniden yönelmemizi sağladı.” Bestami Yazgan ise, "Bir yanlışlık gördüğü zaman onu karşısındakinin yüzüne söyleyecek kadar sert, ama arkasından konuşmayacak kadar da mertti" diyerek Yazıcı’nın sağlam bir duruşu olduğunu belirtti.

Gazi Altun, Olcay Yazıcı'nın yeni çıkan kitaplarını tanıtırken, Mehmet Nuri Yardım da, Belediyelerin Kültür Merkezlerine şairin ismini vermeleri gerektiğini söyledi.

DUYGULANDIRAN ANLAR Söyleşinin belki de en duygusal anları, Yazıcı'nın küçük oğlu Abdullah Oğuz'un babasının kendisine yazdığı şiiri okuması için kürsüye davet edildiğinde duygulanarak gözyaşlarını tutamadığı sırada yaşandı.Katılımcıların derinden etkilendiği bu bölümde salondaki izleyiciler de gözyaşlarını tutamadı. Bu yıl okula yeni başlayan Abdullah'ın yazmayı öğrendiği ilk kelimelerle babasına özlem duygusunu anlatması ve babasının izinden giderek yazar olmak istemesi toplu dualara vesile olarak duaların sahibine yükseldi.Yazıcı'nın eşi ve çocuklarının da seyirciler arasında yerini aldığı programa katılım yüksek oldu .
Kaynak: İHA