Aydın’ın Filmi ‘Hayde Efem’ Destek Bekliyor

Aydın’ın ürünlerinin tanıtılacağı ve Türkiye’nin ilk mumya filmi olacak ‘Hayde Efem’e çekimlerin ikinci haftasına girilmesine rağmen sponsor desteği sağlanamadı.

Aydın’ın Filmi ‘Hayde Efem’ Destek Bekliyor
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü’nde görevli iken fotoğraf makinesi ile çektiği ‘Süper İncir’ kısa reklam filminin sosyal medyada tıklanma rekorları kırması üzerine Aydın’ın tanıtım filmini çekmek için yola koyulan yönetmen Kerem Sarı, ‘Hayde Efem’ projesine de oyuncu ve kamuoyu desteğiyle sürdürüyor. Aydın’ın ürünlerinin tanıtılacağı ve Türkiye’nin ilk mumya filmi olacak ‘Hayde Efem’in çekimleri, Koçarlı ilçesine bağlı Çakırbeyli köyünde kurulan sette ikinci haftasına girdi.

Çakırbeyli köyünde sete dönüştürülen iki ev ve köyün farklı mekanlarında çekimleri süren Hayde Efem ekibi, köy sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Aydın’ın tarihi mekanları ile incir, zeytin ve kestane gibi ürünlerinin tanıtımını sağlamak amacıyla kamuoyu desteğini arkasına alarak çekilecek olan “Hayde Efem” filminde çoğunluğu Aydınlı, Hülya Böcekli, Volkan Baş, Coşkun Kemer, Ece Yentür, Emine Yentür, Yiğit Dören, Nihat Kapız, Gülnihal Demir, Yeter Kapız, Ceyhan Kapız, Uğur Erdaş, Hülya Savaş, Mehmet Koşar ve Furkan Kızılay gibi ekranların tanıdık simaları gönüllü olarak yer alıyor. Güzel bir ortamda çalışmaların devam ettiği projede tek sıkıntı, çekimlerin ikinci haftasına girişmiş olmasına rağmen yapılan sponsor görüşmelerinden hep eli boş dönmek.

“DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR”
Çekimlerin sorunsuz bir şekilde ikinci haftasına girdiğini ifade eden yönetmen Kerem Sarı, Aydın Valiliği başta olmak üzere çeşitli kurumların destek verdiği projenin tamamlanabilmesi için desteğe ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Hayde Efem filminin senaryosunu uluslar arası boyutta düşündük. Sadece Ege şivesinin konuşulduğu yöresel bir proje yerine uluslararası boyutta ses getirecek bir film yapmak istiyoruz. Kısıtlı imkanlarla büyük bir projeyi yapmaya çalışıyoruz. Film için hem oyuncu hem de mali anlamda Aydınlıların desteğine ihtiyacımız var. Çalışmalar çok güzel gidiyor. Ancak Aydın’da sponsorluk anlamında çok ciddi sıkıntı yaşanıyor. Görüştüğümüz firmalar bugüne kadar Aydın’ın filmi olacak bu projeye destek vermeye çok sıcak bakmadılar. Sadece Aydın Valiliği ve bazı odalarımızın bze bu konuda destek sağlıyor. Filmi tamamlayabilmek için 400-500 bin TL’lik bir desteğe ihtiyacımız var. Sanatçı arkadaşlarımız bu projeye gönüllü olarak destek veriyor. Bu nedenle Aydın’ın ve Aydınlıların desteğini bekliyoruz” dedi.

AYDIN İÇİN ZAMANINI YOLLARDA GEÇİRİYOR
Çakırbeyli’de halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan ünlü oyucu Gülnihal Demir de, Aydınlılara destek çağrısı yaparak; “Yoğun programıma rağmen Kerem’e destek olmak ve Aydın’a olan vefa borcumu ödemek için projeye destek veriyorum. ‘Zengin Kız, Fakir Oğlan’ dizisinin çekimleri de devam ettiği için İstanbul, Aydın ve Muğla arasında hep yollarda oluyorum. Aydın’da halk ve kurumlar bizimle yakından ilgileniyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Aydın için büyük önem taşıyan bu filmin tamamlanması için Aydınlıların ele ele vermesi gerekiyor” diye konuştu.

AYTO’NUN MORAL ZİYARETLERİ SÜRÜYOR
Aydın Ticaret Odası (AYTO) yönetimi sponsorluk anlamında zor günler geçiren Hayde Efem ekibine moral vermeye devam ediyor. Projenin en önemli destekçilerinden olan AYTO yönetimi, geçtiğimiz günlerde düzenlenen moral yemeğinin ardından dün gece saat 02.00-03.00’e kadar çalışan ekibi yeniden ziyaret etti.

AYTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alp Alpargun, AYTO Yönetim Kurulu üyeleri Kenan Vardar, Aykut Biçer ve Mehmet Özgen film ekibine baklama ve incir ikramında bulundu.

Hayde Efem projesinin Aydın için önemine işaret eden Alpargun, “Hayde Efem filmiyle Aydın halk kültürü ile antik kentlerimiz, turizm beldelerimiz ve dünyaya marka olmuş ürünlerimiz tanıtılacak. Filmin tamamlanabilmesi için Aydınlılar olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA