Uşak Valisi Erden, Sivaslı İlçesini Ziyaret Etti

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Sivaslı ilçesini ziyaret etti.

Erden, Sivaslı ziyareti programı kapsamında Kaymakamı Serkan Keçeli ve Belediye Başkanı Zafer Küçükgöl ile makamlarında bir araya geldi.

İlçe merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulunan ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Erden, daha sonra Pınarbaşı beldesine geçti.

Vali Erden, burada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında Pınarbaşı Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklarına gebe düve dağıtım terine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılık ile kooperatifleşmenin önemine değinen Erden, şunları kaydetti:

''Çiftçilerimiz, kooperatifler sayesinde küçük sermayeler ile büyük işler başarabilmektedirler. Kooperatifler ürün pazarlama, kredi temini ve en önemlisi birlikte hareket etme olgusuna önemli katkılar sağlamaktadır. Kooperatif çatısı altında birlikte hareket eden çiftçilerimiz hem kendileri için hem de ülke ekonomisi için büyük katkılar sağlamaktadırlar. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında uygulanan bu projenin kooperatif üyelerine ve bölge halkına hayırlı olmasını diliyorum.''

Konuşmaların ardından Pınarbaşı Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortağı 56 kişiye 4 er baş olmak üzere toplam 224 adet gebe düve dağıtıldı.

Muhabir: Soner Kılınç / Tolga Albay

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA