Sıtma Salgını Yaşanan Köye Doktorlar Sineksavar İlacı Dağıttı

Geçtiğimiz günlerde Mardin’in Savur ilçesi Başkavak köyünde yaşanan sıtma salgını nedeniyle Mardin Sağlık Mensupları Derneği(SAMEDER) ile Mardin Eczacılar Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen kampanya kapsamında köylülere ilaç dağıtıldı.

Sıtma Salgını Yaşanan Köye Doktorlar Sineksavar İlacı Dağıttı
Mardin Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) başkanı Dr. Yusuf Baygit ile Mardin Eczacılar Odası Başkanı Cengiz Bingül ve yaklaşık 20 doktordan oluşan sağlık ekibi Başkavak köyünde yaklaşık bin kişiye bin adet sineksavar sprey dağıtıldı. Sağlık taramasından Sonra köylüleri ziyaret eden Doktorlar, köylüler sıtma hakkında çeşitli bilgiler verdi. Başkavak köyünde yaşanan sıtma salgını nedeniyle SAMEDER Derneği Başkanı Uzman Dr. Yusuf Baygit, Mardin Eczacılar Derneği işbirliği köyde yaklaşık bin kişiye bin adet sineksavar spreyi dağıttıklarını belirterek, uzman Doktorlarımızla birlikte köylülere sıtma salgını konusunda çeşitli bilgiler verildiğini söyledi.

Dernek olarak her zaman halkımızın yanında ve hizmetinde olduklarını belirten Baygit, "Köylülerimizin istekleri dinledik. Köylülerimiz için yapılacak her türlü yardıma hazırız. Buradaki çevre ortamı belli. Köyün içinden gecen derenin ıslah edilmesi gerekir. Ayrıca açıkta akan pis sular ve çöplerin üzeri bir an önce kapatılmalıdır. Konuyu yetkililere ileteceğiz." dedi SAMEDER’in bu uygulamasından dolayı Son derece memnun olduklarını belirten Mardin Eczacılar Derneği Başkanı Cengiz Bingül ise "Köyün ortamını gözlerimizle gördük. Burada akan Savur çayı hijyen bakımından çok sağlıksız durumdadır. Köylülerin sağlık durumunu etkiliyor. Bu konuda ne gerekirse yapılacaktır. SAMEDER’in bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.