Niğde’de Kurban Kesim Yerleri Belirlendi

Niğde Kurban Hizmetleri Komisyonu Kurban kesim yerlerini belirledi.

Niğde’de Kurban Kesim Yerleri Belirlendi
Niğde Kurban Hizmetleri Komisyonu Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun başkanlığında toplandı. Niğde Müftülüğünde gerçekleştirilen toplantıda komisyon kurban bayramına kısa süre yakala Kurban kesim yerlerini belirledi. Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, toplantıda kurban bayramı öncesinde kurban satım ve kesim yerleri ile yapılacak olan bütün çalışmaların ele alındığı söyledi.

Vali Yardımcısı Uçgun’un başkanlık yaptığı toplantıya Niğde Müftüsü Hasan Çınar ile diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Komisyonun aldığı kararda, Pazartesi Pazarı yanı Eski Köy Garajı, Yeni Niğde evleri yanında ki Cuma pazarı, Yeliş burç yolu üzerinde ki Kapalı Pazar, Özbelde Mevkii hakan Spor tesisleri önü, Selçuk Mahallesi Salı Pazarı Boş alan, Eski Zahire pazarı Hafife Hanım Camii yanı, Tarım Açık Ceza evi Mezbaha nesi, Efendi bey mahallesi Şerife Pelit camii yerleri kurban kesim yerleri olarak belirlendi.

Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun yaptığı açıklamada, “önümüzdeki günlerde kutlanacak olan kurban bayramında vatandaşlarımızın kurban kesimini yaparken ,herhangi bir sorunla veya problem ile karşılaşmaları için bütün kamu kurum ve kuruluşları olarak alınması gereken tedbirler almak ve geçen bayram yaşanan sakıntıları yaşanmaması için alınabilecek tedbirler neler geçen yılki sıkıntılar neler bunlar tek tek ela alınarak aynı Sıkıntıların bu yılda yaşanmaması noktasında atılacak adımlar gözden geçirilmiştir” dedi.

Uçkun; “komisyonumuz tarafından belirlenen kurban kesim yerlerinde vatandaşlarımız kurbanlarını rahatlıkla dini vecibelere uygun alarak kesebilecekler. Hayvan satış yerleri olarak hayvan pazarı belirlendi. Bununla ilgili olarak yeni hayvan pazarı belediyemiz tarafından bitirildiği vakit yeni yerde de hayvan satışına izin vereceğiz. Eğer tamamlanamaz ise eski hayvan pazarında satışlar yapılacak. Hayvan kesim yerleri olarak geçen yıl yedi yer belirlenmiş biz 1 yer daha ilave ettik ve toplam 8 yerde kurban kesimi yapılacak. Kurban bayramı boyunca Belediye ,çevre Müdürlüğü , Halk sağlığı müdürlüğü ,personellerinden oluşan ekipler sürekli kontrollerini yapacaklar. Kurallara uymaları konusunda denetimlerin yapacaklar Belediye zabıta ekipleri de kontrollerini sıklaştıracak. Halkın kurallara uymalarını sağlayacaklar” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA