Çobanlar Kaymakamı Aktaş, Belde ve Köyleri Gezdi

Çobanlar İlçe Kaymakamı Kenan Aktaş, beraberindeki heyet ile ilçeye bağlı belde ve köyleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Aktaş, beraberindeki İl Genel Meclisi üyeleri Ünal Yılmaz, Beytullah Cihan ve İl Özel İdaresi İlçe Müdürü Güngör Hurma ile ilk olarak Kocaöz beldesine gitti.

Burada Kocaöz Belediye Başkanı İbrahim Nal tarafından karşılanan heyet, İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan ve bir ay içerisinde teslim edilmesi planlanan 12 derslikli ilköğretim okulu binasında incelemede bulundu.

Belde halkıyla sohbet eden Aktaş ve İl Genel Meclisi üyeleri, daha sonra ilçeye bağlı Kale köyüne geçti. Kale köyünün arazi sorununun da görüşüldüğü ziyarette, yapılan yatırımlar incelendi.

Kale köyünün arazi sorunuyla yakından ilgilenen İl Genel Meclisi Üyesi Ünal Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sorunun çözümü için yeni adımların atıldığını belirterek, ''Buradaki sorun ile ilgili Milli Emlak İlçe Müdür Yardımcısı ile bir görüşme yaptım. Yeniden yapılandırmanın mümkün olabileceğini söyledi.

Ancak esas olarak bu konu ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün ilgilendiğini bildirdi. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne konuyu ileteceğim ve sorunun çözülmesi noktasında bir adım atmış olacağız'' dedi.

Kale köyü ziyareti kapsamında, köylüler tarafından yaptırılan Kur'an Kursu inşaatı da gezilerek, çalışmalar hakkında bilgi alındı.

Kale köyünün ardından Akkoyunlu köyüne geçen Aktaş ve beraberindekiler, burada da köy halkının sorunlarını dinledi.

Göynük köyünde de İslam alimi Akşemseddin'in kabri ziyaret edildi. Aktaş, Akşemseddin'in kabrinin çevre düzenlenmesi işi için ödenek ayrılacağının bilgisini verdi.

Aktaş, Göynük köyünde iki ayrı yatırımdan bir tanesi olan taşkın koruma tesisi projesinin ihalesinin yapıldığını, depremevlerinin kanalizasyon işi ihalesinin de bu ay içerisinde yapılacağını bildirdi.

Muhabir: Ekip

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA