Sorgun'da Otomobil Galerileri Şehir Dışına Taşınacak

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, şehir içinde bulunan otomobil ve traktör galerilerinin şehir dışına taşınacağını bildirdi.

Şimşek, yaptığı açıklamada, ilçede 35'in üzerinde traktör ve otomobil galerisi bulunduğunu, bunların şehir içinde iyi bir görünüm sergilemediğini söyledi.

Şimşek, bu galerilerin yeni yapılan Sorgun Galericiler Sitesi'ne taşınmasıyla bu görüntülerin ortadan kalkacağını kaydetti.

Belediye Başkanı Şimşek, şunları kaydetti:

''Galerileri şehir dışına taşımak için uygun bir yer bulunması ve bir site yapılması gerekiyordu. İlçemizde hizmet veren galeri sahipleri, bir araya gelerek bir kooperatif kurdular. Sanayi sitesi yanındaki bir arsaya 43 dükkanlık bir site yaptırıyor. Dükkanların her biri 50'şer metrekare, önünde 200 metrekare park alanı bulunuyor. inşaat çalışmalarında sona gelindi. Kurban Bayramı'na kadar galericilerimiz kendi iş yerlerine taşınacaklar. Böylelikle hem şehir içindeki hoş olmayan görünüm ortadan kalkacak, hem de galerici esnafımız bir arada bulunmanın avantajlarından faydalanma olanağı bulacak.''
Kaynak: AA