Dilek Hanif'in 2013 İlkbahar-yaz Defilesi İlgiyle İzlendi

Ünlü modacı Dilek Hanif, İstanbul Moda Haftası kapsamında 2013 ilkbahar-yaz koleksiyonunu beğeniye sundu.

Dilek Hanif'in 2013 İlkbahar-yaz Defilesi İlgiyle İzlendi
Bu yıl ilk kez İstanbul Moda Haftası’na katılan Dilek Hanif’in İstanbul Antrepo’da gerçekleşen defilesine büyük ilgi gösterildi. 850 kişilik kapasiteye sahip salona bin kadar misafir olduğu görüldü.

Pek çok konuğun ayakta izlediği defilede, oturma alanlarının ilk üç sırasının neredeyse tümü ünlü isimlerden oluştu. Feryal Gülman, Bilgün Sazak, Suzan Turgut Toplusoy, Demet Sabancı, Acun Ilıcalı, Biricik Suden, Mazhar Alanson, Demet Kutluay, Esra Özsüer, İnci Aksoy, Aslı Kuseyrioğlu, Nilüfer Bulut, Oya Başar, Tuna Köprülü, Selma Ergeç, Tilda Tezman ve Hatice Aslan defileyi izleyenler arasında yer aldı. Defilenin tamamlanmasının ardından top modellerle podyuma çıkan Dilek Hanif ayakta alkışlandı.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB)’in organizasyonunda, Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), İstanbul Moda Akademisi (İMA) işbirliğiyle düzenlenen etkinliğin ardından Dilek Hanif, Pera Palas’ta gerçekleşen kutlama partisine katıldı.

Hanif, partide, dünya çapında pek çok tanınmış tasarımcıya ilham veren ve prestijli çalışmalara imza atan bir stil ikonu Minni’yi ağırladı. KOLEKSİYON HAKKINDA Dilek Hanif'in 1800’lü yıllarda yaşayan ve resimlerinde kadınları betimleyen ressam Mary Cassat’tan ilham alarak oluşturduğu ve kadınsı çizgilerin öne çıktığı 2013 ilkbahar-yaz hazır giyim koleksiyonunun sunulduğu defilede, toplam 52 parça kıyafet sergilendi. Romantik ve sofistike modellerin yer aldığı koleksiyon, ağırlıklı olarak pastel renklerden oluşuyor. Somon, vanilya, su yeşili, beyaz, uçuk pembe renkleri kullanan Dilek Hanif, koleksiyonunu “Romantizmin en güçlü izlerini taşıyor.” diye tanımlıyor. Hanif’in gece elbiselerine de yer verdiği koleksiyonunda, kokteyl elbiseleri, casual-chic midi elbiseler de yer alıyor. Dilek Hanif’in bu sezon için özel tasarladığı print-desenler koleksiyona ayrı bir tarz katarken; ipek, şifon, tül, işlemeli kumaş, krep ve danteller ise modellerde belirleyici rol üstleniyor .
Kaynak: İHA