BİK Sakarya Şube Müdürü Bolat, Memleketinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sakarya'daki silahlı saldırının ardından tdavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat, memleketi Göksun ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat'ın cenazesi, İstanbul'dan karayoluyla Göksun ilçesine sabah saatlerinde getirildikten sonra hastane morguna kaldırıldı. Tören öncesinde Bolat'ın baba evine götürülen Bolat'ın cenazesi daha sonra Ulu Cami'ye getirildi.

Cenaze töreni öncesinde üzerine Türk bayrağına sarılı Bolat'ın tabutu başında yakınları ve sevenleri gözyaşı döktü. Ayakta durmakta güçlük çeken Bolat'ın eşi Berfin Bolat, eşinin tabutu başında kızı Beyza'yı teselli etmeye çalıştı. Recep Bolat'ın fotoğraflarına bakarak gözyaşı döken anne ve kızını ise yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bolat'ın cenazesi Göksun Kayabaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, Sakarya Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürü Atakan Çelik, gazeteciler, çalışma arkadaşları ile Bolat'ın yakınları katıldı.

-Olay-

Denetim amacıyla 26 Eylül'de Sakarya'da yayımlanan Anadolu gazetesine giden BİK Şube Müdürü Bolat ve kurum çalışanları Ökkeş Buğra Atılgan ve Devrim Ersen Özergin ile Yenisakarya gazetesinden temsilci olarak alınan Mustafa Süke, gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz'ın silahlı saldırısına uğramış; Özergin, aynı gün Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. Recep Bolat da tedavi gördüğü Çamlıca'daki Özel Universal Hastanesi'nde 13 gün süren yaşam savaşını kaybetmişti.

Muhabir: İsmail Hakkı Demir - Nurettin Dal / Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: İsmail Fidan
Kaynak: AA