Bik Sakarya Şube Müdürü Bolat'ın Cenazesi, Toprağa Verildi

Sakarya’da yerel bir gazetenin denetlenmesi sırasında, gazete sahibinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Sakarya Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Recep Bolat (46), memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde toprağa verildi.

Silahlı saldırının ardından tedavi gördüğü İstanbul'daki özel bir hastanede önceki gün hayatını kaybeden Bolat için Göksun ilçesindeki Ulu Camii'nde ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi.

Törene Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Sakarya'nın Sapanca ilçesi Kaymakamı Osman Sarı, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, BİK çalışanları, gazeteciler, Bolat'ın yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Bolat'ın cenazesi, Kayabaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenazenin omuzlarda mezarlığa götürülüşü sırasında eşi Berrin, kızı Beyza Bolat ve kız kardeşleri, tabutun arkasından gözyaşı döktü. Bolat'ın eşi ve kızı birbirlerine sarılarak ağladı. 26 Eylül'de meydana gelen olayda Sakarya'da yayımlanan Anadolu gazetesini denetlemeye giden BİK Şube Müdürü Bolat ve kurum çalışanı Devrim Ersen Özergin ile Yeni Sakarya gazetesi çalışanı Mustafa Süke, gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz tarafından silahla vurulmuştu.

Olayda Devrim Özergin hayatını kaybetmiş, Bolat ve Süke yaralanmıştı. Bolat da önceki gün, tedavi gördüğü İstanbul'daki özel bir hastanede hayatını kaybetmişti .