BİK Sakarya Şube Müdürü Bolat'ın Cenazesi Baba Ocağına Getirildi

Sakarya’da yerel bir gazetenin denetlenmesi sırasında, gazete sahibinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat (46)'ın cenazesi memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki baba ocağına getirildi.

Cenazenin eve getirilişi sırasında sevenleri gözyaşlarına boğuldu.Silahlı saldırının ardından tedavi gördüğü İstanbul'da önceki gün hayatını kaybeden Bolat'ın cenazesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından kara yoluyla Göksun Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Bolat'ın polis memuru eşi Berrin Bolat ve kızı da İstanbul'dan hava yoluyla Kahramanmaraş'a geldi. Bolat'ın cenazesi daha sonra hastaneden alınarak Pınarbaşı Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Cenazenin eve gelişi sırasında Bolat'ın eşi Berrin, kızı Beyza, babası Necati, annesi Rabia Bolat ile kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Eşi, kızı ve kardeşleri cenaze aracına binerek Bolat'ın cenazesine son kez baktı.Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Sakarya'nın Sapanca ilçesi Kaymakamı Osman Sarı, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, BİK çalışanları, gazeteciler ve vatandaşlar evin önünde kurulan taziye çadırında baba Bolat'a başsağlığı diledi.Evdeki törenin ardından Bolat'ın Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlara alınarak Ulu Camii'ne götürüldü. Bu sırada Bolat'ın eşi, kızı, annesi ve kız kardeşleri gözyaşlarını tutamadı. Anne Berrin Bolat, babasının arkasından gözyaşı döken kızını teselli etmeye çalıştı. Bolat'ın cenazesi ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Kayabaşı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.26 Eylül'de meydana gelen olayda Sakarya'da yayımlanan Anadolu gazetesini denetlemeye giden BİK Şube Müdürü Bolat ve kurum çalışanı Devrim Ersen Özergin ile Yeni Sakarya gazetesi çalışanı Mustafa Süke, gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz tarafından silahla vurulmuştu. Olayda Devrim Özergin hayatını kaybetmiş, Bolat ve Süke yaralanmıştı. Bolat da önceki gün tedavi gördüğü İstanbul'da hayatını kaybetmişti .