Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten Açıklama Yaptı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, spora destek için Diyarbakır'a 10 ayda 17 milyon 16 bin 753 lira aktarıldığını söyledi.

İçten yaptığı açıklamada, kentte yaklaşık 50 bin aktif sporcu bulunduğunu ifade ederek, bu sayıyı artıracaklarını söyledi.

Spora ve gençliğe harcanan paraya acımadıklarına dikkati çeken İçten şunları kaydetti:

''Tüm ilçelerimizde spor altyapısını oluşturarak gençlerimizin ve hemşehrilerimizin daha sağlıklı ortamlarda spor yapmalarını hedefliyoruz. Bu kapsamda yapımı ile bakım ve onarımı süren tesisler ve spor kulüpleri için kaynak aktarıldı. Bu kapsamda spora destek için Diyarbakır'a 10 ayda 17 milyon 16 bin 753 lira kaynak aktarıldı. Mardin yolu üzerindeki Köşkler mahallesinde bu yılın sonunda hizmete girecek spor kompleksinin modernizasyonu için de yaklaşık 4 milyon lira harcandı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile nerede karşılaşırsak sözü mutlaka Diyarbakır'ın spor yatırımlarına getiriyoruz. Sağ olsunlar Bakan Kılıç ile Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan taleplerimizi her zaman karşılıyor. Hizmete girecek bu spor kompleksi sayesinde ilimiz gençleri spor bilimini öğrenecek, geleceğe daha emin adımlarla ilerleyecekler. Çocuklarımız eline taş yerine top alacak, formalarını giyip spor yapacaklar. Sporcunun genci yaşlısı olmaz. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Ben de her fırsatta spor yapmaya çalışıyorum.''

Muhabir: Sema Kaplan

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA