MDOBdob Müdürü Şanal Açıklaması

İçel Devlet Opera ve Balesi , perdelerini Carl Orff'un ''Carmina Burana'' kantatı ile 3 Ekim'de açacak.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, opera binasında düzenlediği basın toplantısında 2012-2013 sanat sezonu programına ilişkin bilgiler vererek, gerçekleştirecekleri projeleri anlattı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Prof. Rengim Gökmen'in orkestra şefliğini yapacağı ''Carmina Burana'' konseri ile 3 Ekim'de İçel Marina Amfi Tiyatro'da sanatseverlerin karşısına çıkacaklarını ifade eden Şanal, ''Yeni sezonda 8'i prömiyer olmak üzere 19 eserle sanatseverlerin karşısına çıkacağız. İçel dinleyicisinin istek ve beğenileri ile uyum içerisinde hazırlanan sezon programı, yeni vizyonun getirdiği girişimle desteklenerek zenginleştirildi'' dedi.

-MDOB 20. kuruluş yılını kutlayacak''-

MDOB'un bu sezon 20. kuruluş yılını kutlayacağını anımsatan Şanal, şöyle devam etti:

''Yeni sezonda kültür ve sanat etkinliklerinin yanı sıra 25 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Geçen yıl sürdürülen eğitim etkinliklerinin içerik, kapsam ve sıklığını mümkün olan en üst düzeye çıkarma kararlığındayız. Bu çerçevede 'Opera Zamanı' ile 'Müzik ve Sesler' adlı eğitim etkinliklerimizde Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol ile öğrencilerle buluşacağız. Proje ile ayda iki kez öğrencileri salonumuza getirirken, iki kez de biz okullara gideceğiz. Ayrıca belirleyeceğimiz 20 pilot okulda çocuk koro ve orkestraları kurarak, verilecek eğitimin ardından yıl sonunda konserler vermeyi hedefliyoruz. Çocuklara klasik müzik, opera ve baleyi tanıtmanın yanı sıra bir tiyatro, opera veya bale izlemek için salona geldiklerinde nasıl hareket edeceklerini, ne yapacaklarını da aktaracağız.''

Şanal, ayrıca çevre il ve ilçelere turneler düzenlemeye devam edeceklerini vurguladı.

Sezon içerisinde yapılması planlanan konserlere ek olarak gelecek yıl mayıs ayından itibaren gerçekleştirilecek ''Büyük Anadolu Turnesi''nin sezonun en önemli etkinliklerinden biri olacağına işaret eden Şanal, ''Turne kapsamında MDOB sanatçıları Adana, Osmaniye, Hatay, İskenderun, Kilis, Diyarbakır, Batman, Mardin, Şanlıurfa, Elazığ, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta sanatseverlerle buluşacak'' diye konuştu.

Muhabir: Veli Gürgah

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA