Van'da 100 Bin Kişi Konteynere Yerleştirildi

Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki ilk depremin üzerinden 100 gün geçti.

İlk olarak çadırlara yerleştirilen depremzedeler yapılan çalışmalarla konteyner kentlere nakledilmeye başlandı. Depremin 100. gününde Van Valisi Münir Karaloğlu, konteynerlere yerleştirilen 100 bininci vatandaşa anahtarı kendisi teslim etti. Karaloğlu, 19 bin 500 konteynerin altyapısının tamamlanarak, ailelerin yerleştirildiğini söyledi.

Van'da, 23 Ekim 2011'deki 7,2 büyüklüğündeki depremlerin ardından bir çok kişi kenti terk etti. Geride kalan binlerce depremzede de çadırlarda yaşamaya başladı. Kış mevsiminin bastırmasıyla depremlerden hemen sonra da Vanlı depremzedelere konteyner imal edilmeye başlandı. Depremlerden sonra Van'a gönderilmeye başlanan konteynerlerin sayısı bugün itibariyle 25 bini buldu. Konteynerlerde yaşayanların sayısı ise depremin 100'üncü gününde 100 bini buldu. Depremin 100'üncü günü nedeniyle Ahmedi Hani Konteyner Kenti'nde yapılan törenle 100 bininci kişi olan Yüksel Yücebaş'a anahtarı Vali Münir Karaloğlu verdi.

Van'da şu ana kadar 19 bin 500 konteynerin altyapısının tamamlanarak ailelerin yerleştirildiğini söyleyen Van Valisi Münir Karaloğlu, çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti. Van'da 29 konteyner kent olacağını dile getiren Karaloğlu, "Türkiye'nin çeşitli fabrikalarından üretilen konteynerler 12 bin 500 TIR'la Van'a ulaştırıldı. 14 çadır kentte 22 bin depremzede yaşıyordu. Şu anda çadırlarda sadece 8 bin 200 vatandaşımız bulunuyor. Bunları da konteynerlere aldıktan sonra sadece 2 çadır kent tedbir amaçlı kalacak. Konteyner kentlerimiz tamamlandıktan sonra yaklaşık 160 bin kişi burada ikamet edecek." diye konuştu.