Ailesine Bakabilmek İçin Okuldan Ayrıldı

Ağrı`da yaşayan ilköğretim 8.

Ailesine Bakabilmek İçin Okuldan Ayrıldı
sınıf öğrencisi Yusuf Çelebi, ailesinin geçimini sağlayabilmek için okulu bırakıp günlük 10 TL yevmiye ile kahvehanede çalışmaya başladı.

Patnos ilçesi Selahattini Eyyubi Mahallesi`nde ikamet eden 9 çocuk babası Abdurrahman Çelebi, eşinin ve en ufak çocuğunun hasta olduğunu belirterek, "Hastalık bir türlü yakamızı bırakmadı. 4 yaşındaki oğlum Eyüp, 6 aylıkken geçirdiği havale yüzünden epilepsi hastası. Devamlı tedaviye ihtiyacı var. Tedavisi burada yapılamıyor, Van`a götürüyordum.Fakat Van`daki depremden dolayı hastaneler de bizim çocuğun hastalığına çare olamıyor. En yakın yer ise Ankara. Elimizde raporumuz var fakat çocuğumu tek başınaevde bırakamadığım için çalışamıyorum. Sırf bu yüzden 8. sınıfa giden oğlum Yusuf`u bir kahvede günlük 10 TL`ye çalıştırıyoruz. Oğlum Yusuf bize bakabilmek için okulunu bıraktı ve günlük aldığı yevmiye ile aile geçindiriyor. Geçen ay Ankara`ya oğlumun almış olduğu yevmiye sayesinde gittik. Para ancak yol paramıza yetti. Çocuklarımın geleceği için devletten yardım bekliyorum" dedi.

Depremde evlerinin duvarlarının çatladığını anlatan Çelebi, "Evimiz bir oda, bir salon. Bu odada 9 kişi yatıyoruz. 3 metrekarelik mutfağımızı da hem mutfak hem de banyo olarak kullanıyoruz. Kaymakamlık tarafından bize bir çadır tahsis edildi. Fakat bu havada çadırda yaşamak çok zor. Mecburen hasarlı olan evimize geri döndük" diye konuştu.

Okulunu sırf ailesine bakabilmek için bırakan Yusuf ise, çalışmaya mecbur olduğunu anlatarak, "Ailemde çalışan yok. Mahalle sakinlerinin yardımlarıyla ayakta kalmaya çalışıyoruz. En ufak kardeşimin ve annemin rahatsızlığı sebebi ile babam evi terk edemiyor. Bu yüzden aileme bakmak için okulu bıraktım. Okul müdürü ve öğretmenler, devamsızlığımın nedenini öğrenmek için evimize geldi. Durumu anlatarak neden okula gelmediğimi söyledim. Onlar da bu konuda yardımcı olacaklarını söylediler. Ben de arkadaşlarımgibi okuluma devam etmek istiyorum. Sıramı, okulumu kalemlerimi, öğretmenlerimi ve sınıf arkadaşlarımı özledim. Okuluma geri dönebilmek için devlet büyüklerimden yardım istiyorum" dedi.
Kaynak: İHA