Netaş Üst Yöneticisi (ceo) Müjdat Altay:''şu Anda Hedef Pazarlarımızda (kuzey Afrika, Ortadoğu,türk Cumhuriyetleri ve Balkanlar) İş Kazanmaya Bakıyoruz''

26.

  01 . 2012 - Netaş Üst Yöneticisi ( CEO ) Müjdat Altay , halihazırda hedef pazarları olan Kuzey Afrika , Ortadoğu , Türk Cumhuriyetleri ve Balkanlar`da iş kazanmaya baktıklarını kaydetti .

Altay , AA muhabirinin sorularını yanıtlarken , Kuzey Afrika`daki yatırımlarına ilişkin olarak esprili bir şekilde ``Bizi bahar çarptı . Arap Baharı , başka baharlara benzemiyor`` değerlendirmesinde bulundu .

Asıl olarak , verilen kararın doğruluğunun önem taşıdığını ifade eden Altay , ``Ondan sonra yapacağınız şey , kararınızın arkasından kararlı bir şekilde gitmek . Bizim kararımız , Türkiye`den bölgesel bir ICT sistem entegratörü çıkması . Bu kararı ortaya çıkaran gerçekler neler? Türkiye , bu bölgenin en sağlıklı telli ve telsiz altyapısına , en talepkar müşterisine sahip . Çok başarılı operatörler , servis sağlayıcıları var . Bunların arkasındaki sistem entegratörlerinin de çok kapasiteli olması gerekiyor . Eğer öyle bir yapınız varsa , bu kadar başarılı bir bilgi ve iletişim teknolojileri ( ICT ) sektörüne hizmet ediyorsanız , bunu muhakkak yurt dışında da kullanabilmeniz lazım`` diye konuştu .

Bu gerçekten yola çıktıklarını ve 12 ay içinde başarılı adımlar attıklarını söyleyen Altay , hedef pazarlarını , dünya ekonomisinin yavaşladığı dönemde büyümeye devam eden Kuzey Afrika , Ortadoğu , Türk Cumhuriyetleri ve Balkanlar olarak sıraladı . Altay , ``Şu anda hedef pazarlarımızda iş kazanmaya bakıyoruz`` dedi .

Arap Baharının işlerine etkisi konusunda Altay , 2-3 sene önce gitmiş olsalar negatif etkilenebileceklerini oysa kendilerinin tam zamanında , değişimin hemen ardından gittiklerini belirtti . Müjdat Altay , ``Pozitif görüyoruz ama tabii Arap Baharı bazı şeyleri , karar almaları yavaşlatıyor . Ben bu ülkelerin çok hızlı toparlanacağına inanıyorum . Bu toparlanmayla birlikte de güzel bir gelişme olacağına inanıyorum`` ifadelerini kullandı .

Kısa süre önce satın aldıkları Probil ile Netaş`ın birbirini tamamladığını söyleyen Altay , son 5 yılda yıllık ortalama yüzde 20 büyüyen , telekomünikasyon ve savunma sanayisi altyapısında görev alan Netaş`ın , Probil ile finans , genel endüstri , kamu alanlarına da erişim sağladığını kaydetti .

-``Savunma sanayisi , Türkiye`yi uçuracak``-Savunma sanayisindeki çalışmalarına değinen Altay , bu alanda kısıtlı sayıda ancak derinlemesine üretim yapıldığını ve buradaki araştırmaların sivil sektöre aktarıldığını anlattı .

Altay , ``Savunma sanayisini şöyle görüyorum ; Netaş`ın ve Türkiye`nin belli alanlarda derinleşmesini sağlayacak , yani Türkiye`yi uçuracak , Türkiye`yi teknoloji ülkesi haline getirecek bir sektör . O sektörden yeni ürünler çıkıp dünya markası olabilir`` ifadelerini kullandı .

Aselsan`la birlikte geliştirdikleri , Antalya ve Isparta`da çalışmakta olan 112 projesi örneğini veren Altay , ``ABD`deki 911`in Avrupa standardındaki karşılığı 112 . Nereden aradığınızı sistem biliyor . Ambulans , helikopter , polis otomatik olarak olay yerine gelebiliyor . Yüzde 100 Türkiye`de geliştirildi ve Jandarma için yaptığımız bir projeden çıktı . Biz bunu Türkiye`ye yaydığımızda Türkiye için müthiş bir ihracat potansiyeli taşıyor`` diye konuştu .

( AYL-ALİ )
Kaynak: AA