Kocasinan Kaymakamlığı Tedbir Aldı, Gelir Testi Kuyruğu Oluşmadı

Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulaması nedeniyle ülke genelinde birçok kaymakamlığın önünde oluşan ve büyük tepki çeken kuyruklar, Kayseri Kocasinan Kaymakamlığı’nda yaşanmıyor.

Kocasinan Kaymakamlığı Tedbir Aldı, Gelir Testi Kuyruğu Oluşmadı
  Kocasinan Kaymakamı Mustafa Hotman’ın talimatıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın personel sayısının arttırılması ve tüm personelin öncelikli olarak vatandaşların başvurularıyla ilgilenmesi nedeniyle kuyruk sıkıntısı yaşanmadı .

Kocasinan Kaymakamı Mustafa Hotman , konuyla ilgili yaptığı açıklamada , GSS uygulamasının son zamanlarında vatandaşların yoğun başvuru yapacağını daha önceki tecrübelerinden bildiklerini belirtti .

Aylar öncesinden personele bu konuda gerekli açıklamaları yaptıklarını ve yoğun başvuruda neler yapılabileceğini planladıklarını dile getiren Kaymakam Hotman , personel sayılarını artırıp , bilgisayar takviyesi yaptıkları ve gerekli eğitimleri verdiklerini söyledi .

Vatandaşların başvuru yoğunluğu sırasında tüm personelin sadece başvuru aldığını kaydeden Hotman , " Bütün bilgisayarlar başvuru girdi . Kalabalık azaldıktan sonra herkes rutin işine dönerek hizmeti devam ettirdi . Bizim için önemli olan öncelikle vatandaşlarımızın memnuniyeti . Bu konuda elimizden geleni yapıyoruz . GSS başvuru süreci ve inceleme sürecini çok hızlı bir şekilde gerçekleştirerek vatandaşlarımızı memnun etmeye çalışıyoruz . GSS başvuru başlangıcından beri bir sıkıntı yaşamadık . ” dedi .


Hotman , GSS sürecinde en fazla vatandaşların sorularıyla muhatap olan muhtarların da bu konuda bilgilendirilmesi amacıyla ilçedeki tüm mahalle ve köy muhtarlarını kapsayan bilgilendirme toplantısı yaptıklarını belirtti . SGK uzmanının muhtarların her türlü sorularını cevaplayarak onları bu konuda aydınlattığını vurgulayan Hotman , muhtarların bilgilendirmesi ve yardımıyla vatandaşların GSS başvurularını daha doğru ve kolay yaptıklarını sözlerine ekledi .