Fenerbahçeliler Sow'u Bekliyoristanbul

Fenerbahçeliler, kulübün prensipte anlaştığı Senegalli futbolcu Moussa Sow`un İstanbul`a gelmesini bekliyor.

  Senegal Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası ' nda mücadele eden ve Fenerbahçe ' ye transferi nedeniyle Türkiye ' ye gelmek için Ekvator Ginesi ' nden özel uçakla ayrılan Sow ' un , saat 23 . 00 ' de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ' nda olacağı açıklandı .

Kulübün resmi televizyonu FB TV ' nin son dakika olarak verdiği haberde , bu gece İstanbul ' da olacak Sow ' un sağlık kontrolünden geçirilip , Fenerbahçe ile resmi sözleşme imzalamasının planlandığı bildirildi .

Fenerbahçe Kulübü , 19 Ocak Perşembe günü , Fransa ' nın Lille takımında forma giyen Sow ' un transferi için kulübüyle görüşmelere başlandığını İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ' na bildirmişti .

-Sow ' un kariyeri-Kulübün internet sitesinde de Sow ' un İstanbul ' a geleceği duyurulurken , Senegalli oyuncu hakkında şu bilgiler verildi : ' ' Fransa ' da Mantes-la-Jolie ' de 19 Ocak 1986 ' da doğan Sow , kariyerine 1999 yılında doğduğu kentin takımı olan FC Mantes takımında başladı . 2002 yılında Amiens altyapısına geçen Senegalli futbolcu , bir sonraki yıl da Rennes takımının altyapısına alındı .

Rennes ' de A takıma kadar yükselmeyi başaran Sow , 2006-2010 yılları arasında Rennes formasıyla Fransa Ligi ' nde çıktığı 82 maçta 12 gol kaydetti .

Senegalli oyuncu , 2007 yılında Fransa 2 . Ligi ekiplerinden Sedan Ardennes ' e kiralanırken sezon boyunca 30 maçta boy gösterdi ve fileleri 6 kez havalandırdı .

2010-2011 sezonu başında Lille takımına transfer olan Sow , en parlak sezonunu bu takımda geçirdi ve takımının şampiyon olmasında büyük pay sahibi oldu . Senegalli futbolcu , Lille formasıyla çıktığı 36 maçta 25 gol atarak Fransa liginin gol kralı da oldu .

Fransa ' da dünyaya gelmesine ve 2 kez 21 yaş altı milli takımında oynamasına rağmen Senegal Milli Takımı ' nı tercih eden Sow , Senegal Milli Takımı ' nda 13 maçta 5 gol kaydetti .

Sürati ve son vuruşlardaki başarısıyla adını duyuran Moussa Sow , gollerine artık Fenerbahçe forması altında devam edecek . ' '
Kaynak: AA