Terör Örgütü Kck’nın Derin Güçlerle İşbirliği Deşifre Oldu

Terör örgütü KCK’nın Türkiye’deki derin güçlerle işbirliği bir kez daha deşifre oldu.

  2005 yılında Aydın’ın Didim ilçesinde evinde çok sayıda mühimmat , silah ve askeri gizli belge bulunan muvazzaf askerin , terör örgütü KCK ile bağlantısı olduğu ortaya çıktı .


Evinde cephanenin bulunması üzerine Belçika’ya kaçan muvazzaf asker Ferdi Kara’nın , Avrupa’da terör örgütüyle irtibata geçtiği ve terör örgütü KCK’lı sanık avukatlarla görüşerek , iltica talebinin kabul edilmesi için sahte mühür ve belge istediği belirlendi .

Terör örgütü KCK sanıklarından İHD Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey’in , sanığa , istediği belgeleri hazırlayarak gönderdiği , KCK ana davasının deliller klasöründe yer aldı .


Terör örgütü PKK’yı da bünyesinde bulunduran , terör örgütü Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi ( KCK ) ana davasının 40`ıncı duruşmasına , Diyarbakır 6`ncı Ağır Ceza Mahkemesi`nde devam edildi . 104`ü tuklu , 152 sanığın yargılandığı davanın bugün görülen duruşmasına , 40 tutuklu sanık rapor alarak katılmazken , 64 tutuklu sanık katıldı .

Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz , sanıklarla ilgili delilleri okumaya devam etti . Sanık Muharrem Erbey’in dosyada yer alan ve delil niteliği taşıyan e-mailleri okundu . Yılmaz , yurt dışında PKK adına faaliyet yürüttüğünü belirttiği örgüt üyesi Mustafa Gündoğdu`nun Muharrem Erbey`e gönderdiği e-maillerde , örgütsel çalışmalarla ilgili bilgi istendiğini ve Erbey’in gönderdiğinin iddia edildiğini söyledi .



TERÖR ÖRGÜTÜ KCK , MUVAZZAF ASKERE SAHTE BELGE HAZIRLAMIŞ

Avrupa’da yaşayan Şehriban Doğan isimli bir kişinin , Erbey`e gönderdiği e-mailde , devlet ve özel askeri istihbarat bilgilerinin birinde bulunması , yanlışlıkla üzerinde taşıması , CD ortamında taşıması , bunları bir yerlerle paylaşması ya da kullanması sırasında yakalanması durumunda ne tür yaptırımların olacağını sorduğu belirtildi .


Bu mailden sonra TSK’da muvazzaf askerken firar ederek yurt dışına kaçan Ferdi Kara’nın , Kürtçe aldığı ‘ezutu’ ( ben ve sen ) adındaki e-posta adresinden Erbey’e defalarca mail gönderdiği belirtildi . Mailde , Ferdi Kara’nın , “Ben Çorumlu bir Kürdüm . 1998’de göreve başladım . Kulp’ta 5 yıl görev yaptım . Bir cehalet sonucu subay oldum . Aydın’a atandım oradan firar ettim . Benim evimde arama yapıldı . Silahlar , mühimmat , dokümanlar bulundu . 2002’de Kulp’ta yaşanan bir olay ile ilgili iki kişi AİHM`de dava açmış , benim hakkımda şikayetçi olmuşlar . Ben burada AİHM`ye gittim ifade verdim . Türkiye’yi karaladım . Türkiye’de jandarma , benim PKK üyesi olduğumu tüm birliklere haber vermiş . Buradaki avukat bir formül geliştirdi . Türkiye’deki avukatlarla görüşüp belge getirmemi istediler . Size belgenin nasıl yazılacağını daha sonra yazacağım . Olabilirse düzenlenecek belgeye uydurma bir mühür ve okunmayacak şekilde olursa ikna edebiliriz . ” şeklinde belge hazırlamasını istemiş .


Diğer maillerde ise Ferdi Kara’nın istediği şekilde belgenin gönderildiği ve Kaya’nın Erbey’e , “Size müteşekkirim . Çok teşekkürler” dediğinin iletildiği yer aldı .

Mahkeme Başkanı Yılmaz , iddianamede , maillerle ilgili değerlendirme bölümünde ise şu ifadelerin yer aldığını söyledi : “TSK personeli iken örgütsel faaliyetlerde bulunan Ferdi Kara , Belçika’ya iltica için sahte belge istemiş . Sanık Erbey de sahte belge düzenleyerek göndermiş . ”

İddialarla ilgili söz verilen sanık Muharrem Erbey ise düzenlediği belirtilen belgelerin kendisine gösterilmesini istedi . Söz alan sanık avukatı Feride Laçin , Şehriban Doğan`ın iltica talebinde bulunan bir kişi hakkında İHD Başkanı Avukat Muharrem Erbey`den bilgi istediğine dair bir e-mail olduğunu anlattı . Laçin , " Sayın başkan , müvekkilim gelen maile verdiği cevapta , maili gönderen kişinin dengesiz olduğunu belirterek , `avukatın arasın` demiş . Evinde cephane ve askeri mühimmat , silah bulunmuş üç kağıtçı biridir . Biz bu maillere yazılan cevapların da okunmasını talep ediyoruz . " diye konuştu . Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz da " Bu talebiniz alınmıştır . " cevabını verdi .



TERÖR ÖRGÜTÜ KCK İLE İÇLİ DIŞLI OLAN ASKERİN EVİNDE CEPHANELİK BULUNMUŞTU

Aydın’ın Didim ilçesinde , 2005 yılında bir ihbar üzerine muvazzaf asker Ferdi Kara’nın evinde yapılan aramada bir cephane bulunmuştu . Kara’nın evinde 6 adet `MRZDM` marka Amerikan yapımı taarruz tipi el bombası , 2 adet MKE yapımı mor renkli sis kutu , 1 adet MKA sis kutu , 1 adet kaleşnikof makineli tüfeği ve şarjörü , boş kovan ve 12 . 7 milimetrelik uçak savar mermileri ile farklı marka ve çapta silahlar ele geçirilmişti . Mühimmat ve silahlara jandarma el koymuştu . Kara ise olaydan hemen sonra yurt dışına kaçmıştı .