Rusya, Abhazya’ya Yeni Köprü ve Sınır Kapısı İle Bağlandı

Rusya ve Gürcistan’ın ayrılıkçı bölgesi Abhazya’yı bir birine bağlayan yeni sınır köprüsü inşa edildi.

  Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Abhazya Cumhurbaşkanı Aleksandr Ankvab köprü üzerinde el sıkışıp incelemelerde bulunmanın ardından , ikili görüşme gerçekleştirdi . Sınır kapısı ile ilgili değerlendirmede bulunan Medvedev , “Her şey modern inşa edilmiş . Dünya Ticaret Örgütü ( DTÖ ) normları dahil ilgili kurallara uygun şekilde . Çok hızlı tamamlandı” dedi .



Abhaz liderin , “Daha önce burada kuyruklar olurdu” hatırlatması üzerine Medvedev , “Artık bundan sonra olmayacak , geçişler hızlı olacak” dedi . Rusya lideri , Federal Sınır Ajansı Rosgranitsa Başkanı Dmitri Bezdelov’a dönerek , “Bir otobüsün kontrolü kaç dakika alır” diye sordu . Rosgranitsa Başkanı , “10 dakika” cevabını verince Medvedev , “Ama geçiş yoğunluğunun artacağını göz önünde bulundurarak planı ona göre yapmak lazım” uyarısında bulundu .


Rusya ve Abhazya arasındaki Adler sınır kapısında inşaatı tamamlanan yeni karayolunda 12 şerit bulunuyor . Kapıdan günde bin 500 kadar aracın geçmesi planlanıyor . Kapıda demiryolu ve yaya yolu da hizmet verecek .