Elektrik Arızalarına Paletli Kar Araçları İle Gidiyorlar

Erzincan ARAS-TEDAŞ İl Müdürlüğü ekipleri yüksek gerilim hatlarında yaşanan arızaları gidermek için, kar araçları ile arıza bölgesine gidiyor.

Elektrik Arızalarına Paletli Kar Araçları İle Gidiyorlar
 

Kar kalınlığının yer yer bir metreyi bulduğu yüksek kesimlerde , TEDAŞ ekipleri zorda olsa arızaları gidermek için yüksek kesimlere çıkıyor . TEDAŞ ekipleri kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Pelitli mevkiindeki 33 bin voltluk yüksek gerilim hattında yaşanan arızayı gidermek ve Bulanık köyüne elektrik verebilmek için çetin kış şartlarına rağmen çalışma yaptı . Paletli kar aracı ile kalınlığı bir metreyi bulan dağlık alana çıkan 5 kişilik TEDAŞ ekibi , arızayı gidererek Bulanık köyüne yeniden elektrik vermeyi başardı .

Personelin yaptığı çalışmayı yerinde inceleyen ARAS-TEDAŞ Elektrik Dağıtım İl Müdürü Erdoğan Murat , “İlçelerimizde ve merkezde kışa hazırlık için ekiplerimizi organize ettik . Şu anda da Erzincan Tanyeri enerji nakdi hattımızda geçtiğimiz günlerde yoğun kar ve fırtınalı günlerden kalan yüksek gerilim hattında oluşan bir arızayı gidermek için çalışıyorlar . Ekiplerimizi kar üstü araçlarımız ve kar motorları ile takviye ettik . Geçtiğimiz günlerdeki aşırı kar yağışı ve buz yükünden dolayı yukarıdaki direğimizde bir sıkıntı var . Bu arızayı 5 kişilik ekip ile paletli kar üstü araç ile gerekli arıza tespiti ve çalışmaları yapmak için yukarıya çıkıyorlar . Bu çalışma ile birlikte Bulanık köyündeki sıkıntı da giderilmiş olacak . ” dedi .