Kiap, İlk Kongresini İstanbul'da Yaptı

Merkezi İstanbul`da bulunan Kumrulu İşadamları ve Yöneticiler Derneği`nin (KİAP) ilk kongresi Beşiktaş Belediyesi`ne ait Levent Kültür Merkezi`nde milletvekilleri ve çok sayıda Kumrulu`nun katılımıyla yapıldı.

Kiap, İlk Kongresini İstanbul'da Yaptı
Kongreye derneğin yöneticilerinin yanı sıra AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Trabzon Milletvekili Faik Tunay, Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) Başkanı Sabri Çelebi ile yaklaşık 200 Kumrulu katıldı. İstanbul`un dışında Ankara, İzmir, Adapazarı ve Yalova`dan Kumruluların da katıldığı kongrede milletvekilleri tarafından örgütlenmenin ve birlik beraberliğin önemini anlatan konuşmalar yapıldı. Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) tarafından düzenlenen FutbolTurnuvasında birinci olan Kumrulular Derneği Futbolcu ve Hocalarına madalya ve plaket verildi. Kumru`dan getirtilen davul zurna ekibinin muhteşem şovu Kumrululara neşeli anlar yaşatırken Kumrulu sanatçı Seyhan Çek nefis bir konser verdi. Kongrede, Divan Başkanlığına Fuzuli Dönek, Yardımcılıklarına da İbrahim Peru ve Abdullah Beyrek seçildi. Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Başkan Özay Dervişoğlu`nun listesi kongrede üyelerin tamamı tarafından onaylandı. Dernek yönetimi şu isimlerden oluşuyor: "Başkan Özay Dervişoğlu, Başkan Yardımcıları Adem Kumral, A. Kemal Yılmaztürk, A. Kadir Oldu, İbrahim Erçal, Genel Sekreter Osman Cayak, Üyeler Kenan Marangoz, Muhammet Geyikçeli, Önder Asru, İbrahim Toplacı ve Bülent Tongal"

Derneğim Denetleme Kurulu`na seçilen isimler şöyle: "Necmi Erkalma, Sezai Tora, Cemil Ballı, Asım Zolan, Mustafa Müftüoğlu ve Erkan Kınalı". KİAP Gençlik Kolları`na seçilen isimler, Lokman Gücük, Doğan Kökçü, Erol Sekme ve Bahadır Dervişoğlu oldu. Derneğin İstişare Kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor: "Fuzuli Dönek, Vahit Uysal, İsmail Ballı, Nafiz Sunma, Gökhan Taran, Harun Topalcı, Celalettin Dervişoğlu, Selahattin Gökçe, Cemil Eylik, İbrahim Peru, Cihan Çevirme, Süleyman Cin, Osman Beniz veYılmaz Ericek". Derneğin Ankara Temsilciliği`ne Kenan Marangoz, İzmir Temsilciliğine Fahri Saygı ve Yalova Temsilciliğine ise Serhat Teber yeniden seçildi

Kaynak: İHA