Diyarbakırlılar 7.4`ü Yaşadı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle hayata geçirilen Fay Hatları TIR`ı projesi üçüncü ayağı Diyarbakır`dan başladı.

Diyarbakırlılar 7.4`ü Yaşadı
Etkinliğin açılışına Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve DASK Koordinatörü İsmet Güngör katıldı. 2010`da Kuzey ve Batı Anadolu fay hatlarını dolaşan TIR, 40 gün sürecek Doğu Anadolu yolculuğu boyunca deprem riski yüksek 9 il ve 9 ilçe olmak üzere toplamda 18 merkezi ziyaret edecek. 7.4 büyüklüğündeki Kocaeli depremini simüle eden Fay Hatları TIR`ını ziyaret edenler, depremde yapmaları gerekenleri yaşayarak öğreniyor. 7 kişilik ekip ile Diyarbakır`a gelen Fay Hatları TIR`ında görevli eğitmenler, 7.4sarsıntıda vatandaşların ne yapacağı konusunda bilgi verdi. Program kapsamında Doğu Anadolu turu boyunca 4 bin kilometre yol yaparak 50 bin kişiye ulaşılmanın hedeflendiği belirtildi

DASK Koordinatörü İsmet Güngör, Türkiye`nin deprem konusunda önde gelen kurumlarından biri olan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile işbirliği yapmaktan ve halkı deprem konusunda bilgilendirmekten duydukları memnuniyeti belirtti. Güngör, "Deprem simülasyon TIR`ıyla Kuzey ve Batı Anadolu fay hatları üzerinde yaptığımız yolculuk son derece başarılı geçti; halkın yoğun ilgisiyle karşılaştık. İlki 54, ikincisi 50 gün süren turumuzda 30 il ve 16 ilçe olmak üzeretoplamda 46 merkezi ziyaret ederek 225`ten fazla seminer verdik. Eğitim seminerlerimiz ve TIR etkinliklerimizle 110 bin kişiye doğrudan ulaştık. TIR`ımız Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü`nün deneyimli eğitmen kadrosuyla birlikte bu kez Doğu Anadolu fay hatlarını dolaşacak. Bu turumuzda da 80`e yakın eğitim semineri vereceğiz. Eğitimlerimizde deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlerle zorunlu deprem sigortasının önemine dikkat çekeceğiz" dedi.
Kaynak: İHA