Cihan Haber Ajansı Gündemi

23 Eylül 2011 Cuma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD temasları takip ediliyor.



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tarabya Köşkü’nde Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yücel Kanpolat ve beraberindeki heyet ile Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve beraberindeki heyeti ayrı ayrı kabul edecek. (14.30/15.30)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ve DSP Genel Başkanı Masum Türker`i parti merkezlerinde ziyaret edecek. Çiçek, daha sonra Gölbaşı Festivali’nin açılışına katılacak. (11.00/12.00/16.00)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Bilgi Üniversitesi`nde siyasal iletişim danışmanlığı sertifika programına katılacak. (11.00)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Denizli’de partisinin il başkanları toplantısına katılacak. (19.30)

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa panelinde konuşacak. (13.30)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TCDD’nin 155. kuruluş yıl dönümü törenine katılacak. (09.00)

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İzmir’de 7. Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı Açılışı’na katılacak. Eker daha sonra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Konak Tüneli Temel Atma Töreni’ne iştirak edecek. (10.00/15.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ardahan Üniversitesi`nin yeni akademik yılı açılış töreni ile üniversite yerleşkesinin temel atma törenine katılacak. Bakan Şahin, Valilik ve AK Parti İl Başkanlığı`nı da ziyaret edecek olan Şahin, Engelsiz Yaşam Merkezi`nin temel atma töreni ile İmam Hatip Lisesi`nin açılışına iştirak edecek. (12.00-17.30)

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, 4. Sağlık Kurultayı`na katılacak. (10.00)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki ``Zirve Yayınevi Cinayetleri`` duruşmasını izleyecek, NATO`nun füze kalkanı sistemine bağlı erken uyarı radarının kurulacağı Kürecik bölgesinde vatandaşlarla bir araya gelecek. (09.00-12.00)

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu`nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Malatya Özel Yetkili Savcısı Şeref Gürkan`ı ziyaret edecek. (14.30)

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Muhsin Alkan, Palan Otel`de 10 numara yağ konusunda yaşanan gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenleyecek (10.00)

Doğu Akdeniz’deki petrol arama krizinin ardından Dokuzeylül Üniversitesi’nin araştırma gemisi Piri Reis, bölgede incelemelerde bulunmak üzere Urla Limanı’ndan yola çıktı.


Doğu Akdeniz’deki sondaj krizinin yanı sıra, Yunanistan’daki mali krizle ilgili gelişmeler takip ediliyor.


AVRASYA FEED
Özbekistan’da devam eden Dünya Muay Thai Şampiyonası, bugün yapılacak üçüncü gün müsabakalarıyla devam edecek.


Medvedev`in Kızları, Kremlin`de yoga yaparak, Rusya liderinin Mart 2012`de yeniden aday olmasını istedi.


SPOR
Spor Toto Süper Lig’de 4. haftanın açılış maçında Kayserispor ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. (20.00)

Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda Türkiye, İtalya’daki ilk maçında Azerbaycan ile karşı karşıya gelecek. (18.30)