Burdur İçin Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Yemeği Düzenlendi

Burdur Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından `Burdur İçin Birlik, beraberlik ve dayanışma yemeği` düzenlendi.

Burdur İçin Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Yemeği Düzenlendi
Serenler Otel`deki programda konuşan Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur’un daha gelişmiş bir il olmasını arzu ettiklerini, bunun için birlik, beraberlik, sevgi ve saygıya ihtiyaç olduğunu söyledi.
Bu toplantıların zaman zaman yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Akkaya, bir araya gelmelerin meselelerin çözümü için önemli olduğunu kaydetti. "Her şey Burdur için." diyen Akkaya, şehrin gelişmesi ve kalkınması için herkesin gayretlerini artmasını istedi. Burdur`un güzel şeylerle gündemde olmasını arzu ettiklerini kaydeden Akkaya, "Bizim milletimize hizmet görevimiz var. Bu hizmeti en iyi şekilde yerine getirme görevimiz var.” dedi.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik de Burdur`un sorunlarının çözümünde odalarının lokomotif görevi gördüğünü, bu bilinçle hareket ettiklerini ifade etti. Burdur`un çözüm bekleyen birçok sorunu olduğunu hatırlatan Keyik, ancak küçük işler ve dedikodularla vakit geçirildiğinden yakındı. Burdur’un lokomotif sektörlerini 3 ana başlıkta toplayan Keyik, bunları tarım ve hayvancılık, mermercilik ve eğitim olarak açıkladı. Keyik, turizmi de bunlara dördüncü sektör olarak ekledi.

Şeker Fabrikası`nın Burdur ekonomisi için önemine dikkat çeken CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, bu tesisin özelleştirilmesinin Danıştay`dan döndüğünü hatırlatarak, "Şimdi yeniden özelleştirilmesi çalışmaları olduğunu duyuyoruz. Burdur, sanayicisiyle işadamıyla fabrikasına sahip çıkmalı. Burdur Şeker Fabrikası özelleştirme kapsamından kesinlikle çıkmalı." görüşünü savundu.

AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik de böyle bir toplantının yapılmış olmasından çok mutlu olduğunu dile getirdi. Burdurluluk ve hemşehrilik bilincinin önemine dikkat çeken Özçelik şöyle devam etti: "Önemli olan hoş bir sada bırakabilmek. Bunun için bir gayret içinde olacağız. Burdurumuzda daha güzel şeylerin yapılmasını arzu ediyoruz. Burdur için taş taş üstüne koyanlara teşekkür ediyoruz. Bizim işimiz hizmet. Biz işimize bakalım dedikodularla geçirecek vaktimiz yok."
Burdur`da özgüven eksikliği olduğuna vurgu yapan Vali Süleyman Tapsız, “Biz Burdur olarak gelişemiyoruz diye serzenişler var. Dışarıdan birileri gelip bizi kalkındıracak değil. Bunu biz yapacağız. Herkes elini taşı altın koymalı. Hedeflerimize ulaşmak için birlik, beraberlik içinde hep beraber hareket edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yemeğe Burdur Valisi Süleyman Tapsız, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Sami Yüksel, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, meslek örgütü temsilcileri ile işadamları ve bürokratlar katıldı.