Aşti ve Metrolarda Güvenlik Alarmı

Ankara`da dün meydana gelen patlamanın ardından, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu mekanlarda güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı.

Aşti ve Metrolarda Güvenlik Alarmı
Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ), Ankaray ve metroda güvenlik en üst seviyeye çıkarılırken, vatandaşlar tek tek kontrol ediliyor. X ray cihazından geçerken sinyal veren çanta ve valizler, görevlilerce didik didik aranıyor.

AŞTİ, Ankaray ve metronun bağlı olduğu Başkent Ulaşım ve Doğalgaz Hizmetleri Proje Taahhüt San. Tic. AŞ`nin (BUGSAŞ) Genel Müdürü Ruhi Kurnaz, Başkent`te meydana gelen menfur patlamanın ardından güvenliği en üst seviyeye çıkardıklarını ifade etti. Tüm izinleri kaldırdıklarına dikkat çeken Kurnaz, "Yılda 50 milyon kişiye hizmet veren AŞTİ başta olmak üzere vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Ankaray ve Metro`da güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı. Vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde hizmet alması için gerekenlerin hepsi yapılıyor." dedi.

AŞTİ`de kurulan güvenlik sisteminin örnek olabilecek düzeyde olduğuna dikkat çeken Kurnaz, "AŞTİ`de 28 adet ayrı giriş çıkış noktasında kapı dedektörleri ve güvenliklerle tüm önlemleri aldık. 200 güvenlik elemanımız ile özel optik zoomlu, hareketli ve yüksek çözünürlüklü 112 kameramızla AŞTİ`de suçlulara göz açtırmıyoruz, açtırmayacağız." açıklamasında bulundu.