Nuance, Loquendo’yu Satın Alıyor

Nuance Communications, Telecom Italia’nın alt kuruluşlarından Loquendo’yu 75,5 milyon dolar bedel karşılığında satın alacağını açıkladı.


Nuance, böylece text-to-speech (metnin konuşmaya çevrilmesi) ile ses tanıma ürünlerinin dâhil olduğu geniş ve kalifiye bir dil çözümleri portföyüne kavuşacak. Satın alma network tabanlı ve tümleşik müşteriler için dil kapsamını artırırken, Nuance’ın kanal ortaklıklarını da güçlendirecek.

Loquendo, 32 dil ve 76 seste telefon, mobil, otomotiv, tümleşik ve masaüstü çözümleri sunuyor. Şirketin konuşma çözümleri tümleşik, otomotiv ve mobil ortamlarda dünya çapında 20 milyondan fazla cihazda kullanılıyor; Telekomünikasyonda ve kurumsal piyasalarda her gün milyonlarca çağrıya güç veriyor.

Nuance’ta Ürün ve Strateji’den Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Dan dan Faulkner, Loquendo’yu satın alma görüşmelerinin bir süredir devam ettiğini belirterek, “Loquendo oldukça çekici bir şirket. Latince kökenli diller başta olmak üzere, konuşma teknolojileri alanındaki becerileri ve ürünleriyle de saygıyı hak ediyor. Loquendo’nun sahip olduğu gücün Nuance’ın gücünü tamamlayacağına inanıyoruz. Ayrıca, ses biyometrisi pazarında çok iyi işlere imza atan Loquendo’nun satın alınması, Nuance’ın bu pazarda da çok daha etkin rol oynayacağı anlamına geliyor.” ifadelerini kullandı.
Birinci sınıf konuşma çözümlerinin geliştirilmesinde Nuance ve Loquendo’nun artık birlikte hareket edeceğini vurgulayan Faulkner, şöyle devam etti:
“Bu birliktelik sayesinde, en yeni konuşma teknolojilerinin geliştirilmesinde çok daha süratli hareket edebileceğiz. Konuşma teknolojileri devamlı değişen rekabetçi bir alan ve biz de önümüzdeki senelerde bu alana dahil olmak için sabırsızlanıyoruz.”
Nuance’ın Türkiye’de iş ortağı konumunda bulunan Speechouse Üst Yöneticisi (CEO) Tarkan Ersubaşı, Nuance’ın şirketler ve tüketiciler için ses ile görüntüleme çözümleri sunma konusunda öncü olduğunu kaydederken, şu görüşleri dile getirdi:
“Loquendo’nun satın alınması, Nuance’ın uluslararası piyasalarda öncülüğünü perçinleyen çok önemli bir hamle. Halihazırda geniş bir uygulama ve profesyonel hizmet portföyüne sahip olan Nuance, bu hamleyle birlikte hem portföyünü daha da büyütecek hem de Ar-Ge faaliyetlerinin kapsamını genişletecek. Önümüzdeki dönemde genişleyen Nuance ürün yelpazesi ve çözümlerini Türkiye pazarına sunmaktan mutluluk duyacağız.”
Nuance ve Loquendo, sesle ilgili araştırmalarında mükemmelliğin yeni adresi olan ve Loquendo’nun da merkezi konumunda bulunan İtalya’nın Torino şehrinde, yenilikçi faaliyetlere birlikte imza atacak. Torino’nun da katılımıyla birlikte, Nuance’ın Kaliforniya Sunnyvale, Massachusetts Burlington, Almanya Aachen, Belçika Merelbeke, İsviçre Zürih ve Montreal’de bulunan Ar-Ge alanlarına bir yenisi daha eklenmiş oluyor.