Aşiret gelinine 4 kilogram altın

Şanlıurfa'da Paydaş aşireti liderlerinden Halil Paydaş'ın oğlu Yekta Paydaş Paydaş ile Fatma Çakır'ın düğün töreninde altın ve dolar yağmuru yaşandı.

Aşiret gelinine 4 kilogram altın
Paydaş aşiretinin ileri gelenlerinden eski SHP Genel Başkan Yardımcısı ve eski CHP Şanlıurfa İl Başkanı Halil Paydaş'ın oğlu Yekta Paydaş (28) ile Fatma Çakır (26), önceki gün havuzbaşında düzenlenen düğünle dünya evine girdi. Düğün siyaset ve iş dünyasından tanınmış isimlerini bir araya getirdi.

Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, eski Şanlıurfa milletvekilleri Sabahattin Cevheri, Mehmet Güneş, Faruk Bayrak, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, siyasi parti temsilcileri ve aşiret mensuplarının katıldığı düğünde davetliler, genç çiftin salona girişiyle birlikte dolar yağmuruna başladı. Damadın kirveliğini eski AK Parti Şanlıurfa milletvekili Faruk Bayrak'ın yaptığı düğünde, Yaşar İpek sahne aldı. Sahnede genç çift ilk dansını yaparken, orkestra görevlileri atılan dolarları topladı.

Halay çekip, çifte telli oynayan davetlilerin başına da onlarca kişi tarafından dolar atıldı. Ardından geline yaklaşık 4 kilogram altın takıldı. Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde de Oramar aşiretinden Taner Uçak ile Şırnaklı Jirki aşiretinin lideri Tahir Adıyaman'ın kızı Benazir Adıyaman, iki gün iki gece süren görkemli bir düğünle dünya evine girdi. Düğünde dolarlar havada uçuştu. Geline 20 kilo altın takıldı.