Mobilyacılar İkinci Bayramı Yaşıyor

Ramazan’ın ağustosa denk gelmesinden ötürü ertelenen düğünler, eylül ayı ile birlikte arttı.

Bu ayda yapılacak düğünlerin sayısında patlama olması mobilyacının da yüzünü güldürdü.
Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, “Geç gelen düğün sezonu yaz aylarında sektörümüzün bir rehavet yaşamasına sebep olmuştu. Ancak eylül ayındaki ciddi patlama, bizi de harekete geçirdi. Modoko’ya gelip alışveriş yapan yüzde 20 artış oldu.” dedi.
Özçelik, bu sene Ramazan sebebi ile düğün alışverişlerinin yaz aylarında daha az yapıldığını belirterek, “Eylül ayında düğünlerde patlama yaşanıyor. Bu durum, sektörümüze de yansıdı. Ağustosun ikinci yarısından itibaren Modoko’ya gelip alışveriş yapan yüzde 20 artış oldu.” açıklamasını yaptı.

Modoko’da her keseye uygun ürün olması nedeniyle evlenecek her çiftin mutlaka buraya uğradığını aktaran Özçelik, okulların açılmasına az bir süre kalmasının düğünler kadar olmasa da sektöre ayrı bir hareket kattığını ifade etti. Yeni neslin ihtiyaçlarını iyi bilen Modokolu mağazaların ‘düğün paketleri’ hazırladığını dile getiren Modoko Yönetim Kurulu Başkanı, fiyatların özel tasarım ürünler istendiğinde, isteklere göre artabildiğini ifade etti.

YATAK ODASINDA TERCİH BEYAZ
Her mağazanın her zevke ve her keseye uygun paketinin olduğu kaydeden Etem Özçelik, düğün paketinin içinde yatak odası, yemek odası, TV ünitesi ile oturma grubu sunarak yeni kurulacak bir evin tüm ihtiyacını karşıladıklarını vurguladı. Çiftlerin ilk olarak yatak odası aradığının altını çizen Özçelik, paket dışında ayrıca yatak odasını Modoko’dan almak isteyen çiftlerin 6 kapılı gardırop, karyola, şifoniyer ve çamaşırlığa sahip olabildiğini belirtti. Yatak odasında moda rengin 2011-2012’de beyaz olduğunu söyleyen Özçelik hem modern, hem de avangart modellerin tercih edildiğini anlattı.

MOBİLYALAR ARTIK KÜÇÜK
Salon, oturma grubu ve yatak odası alan çiftlerin, banyoyu da Modoko'dan yeniletebileceklerini söyleyen Özçelik, şöyle devam etti:
“Mutfağı yenilemek, üzerinde portmanto ve ayakkabılığınızı alıp yerleri parkeletmek ve son olarak kapıları elden geçirmek istiyorsanız, bunu da Modoko’da çok rahat yapabiliyorsunuz. Yeni evlenecek çiftler için mobilyaların boyutu ise eskiye göre daha küçük. Eskiden geniş olan daireler artık küçülüyor. Yeni nesilde 3’lü veya 2’li orta sehpa, az mobilya ile daha geniş yaşam alanı yaratmak önemli. Şık, minimal ve rahat olması tercih sebebi. Düğün sezonu sürgü dolaplar ve mutfak mobilyası çok tercih ediliyor.”