‘celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi’ Altın Koza’da Yarışacak

Eflatun Film’in yapımcılığını üstlendiği, çekimleri Eskişehir ve İstanbul’da yapılan, “Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi” filmi, bu yıl 17-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan 18.

‘celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi’ Altın Koza’da Yarışacak
Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivalinde yarışacak.
Jüri başkanlığını Derviş Zaim’in yaptığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasındaki 14 filmden biri olan “Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi” 23 Eylül günü izlenebilecek.
Film, festivalin ardından, 18 Kasım Cuma günü birçok şehirde birden vizyona girerek sinemaseverlerle buluşacak.

Leyla ile Mecnun, Polis, Güneşin Oğlu, Beş Şehir filmleriyle tanınan Onur Ünlü’nün senarist ve yönetmenliğini yaptığı filmin oyuncu kadrosunda; Selçuk Yöntem, Ezgi Mola, Türkü Turan, Tansu Biçer, Güler Ökten, Bülent Emin Yarar, Köksal Engür, Cengiz Bozkurt, Tuğra Kaftancıoğlu, Ushan Çakır, Gazanfer Ündüz, Yılmaz Gruda, Engin Alpateş, Engin Hepileri ve Alpay Şayhan yer alıyor.

Film, bir taşra şehrinde ailesiyle birlikte yaşayan saygın bir anayasa profesörü olan Celal Tan’ın, ilk eşinin ölümünden yıllar sonra, bir şekilde hayatını kurtardığı ve kendisinden çok genç olan bir üniversite öğrencisi kızla evlenmesi ve ardından yaşanan trajikomik olayları konu ediyor.