İzdim`in Abd`li Misafirleri:10 Yıllık Olumsuz Düşüncelerimiz Tamamen Değişti

İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi(İZDİM), ABD`nin Colorado ve Wyoming eyaletlerinden gelen ve aralarında başsavcı, senatör, parti başkanı ve işadamlarının da bulunduğu bir heyeti ağırladı.

İzdim`in Abd`li Misafirleri:10 Yıllık Olumsuz Düşüncelerimiz Tamamen Değişti
ABD`li misafirler, "10 yıllık olumsuz düşüncelerimiz tamamen değişti." dedi.

İşadamı Mehmet Eldem`in ABD`li heyetin onuruna verdiği yemeğe, "İzmir Vali Yardımcısı Zülkif Dağlı, İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi(İZDİM) Başkanı Mustafa Acar, Batı Amerikan Türk Birliği Başkanı Özgür Yıldız, Gezi organizatörü Hasan Hüseyin Aygün, Colarado Eyaleti Başsavcı John William Suthers ve eşi Janet Suthers, Wyoming eyaleti meclis başkanı Thomas Edwin Lubnau ve eşi Rita Joe Lubnau, Wyoming eyaleti Senatorü Fred Mc Cay Emerich ve eşi Prof. Dr. Keren Ann Meister-Emerick, İşadamı Edvin Jerome Ryden ve eşi Colorado Eyaleti Milletvekili eşi Susan Ryden, Wyoming Eyaleti Senatörü John James Hines, Dr Armand
Ryden ve Dr. Vivian Chang, Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı Başkanı Ahmet Işık, Samanyolu Televizyonu Temsilcisi İsmail Aslım katıldı. Türkiye`ye 10 yıl önceki düşüncelerinin değiştiğini belirten ABD`liler Türkiye`den işadamlarını eyaletlerine iş yapmaya çağırarak, her türlü yardımda bulunacaklarını da söylediler.
Gazetecilik, reklam ajanslığı yapan ve süt sağım işi yapan işadamı Edvin Ryden ve Colarado Eyaleti miltveikili eşi Suzan Ryden Türkiye`de çok iyi vakit geçirdiklerini, misafirperverliğe hayran kaldıklarını söylediler. Wyoming Eyaleti Senatörü Fred Emerick ve eşi Prof Dr Keren Emerick`de 10 yıl önce Türkiye gezilecek görülecek güvenli bir ülke olarak görmediklerini, okuduklarının bununla sınırlı olduğunu belirterek, "Ancak şimdi buranı ne kadar güzel güvenli ve gezilecek gerekli bir yer olduğunu gördüm. Bunu artık herkesle paylaşacağım. Amerikalılar için Türkiye aslında büyük bir şans. Benim 10 yıl önceki fikrim tamamen tersine döndü." dedi.

Wyoming Eyaleti Meclis Başkanı Thomas Lubnau, "Türkiye benim için karanlık bir noktaydı. Şimdi buraya gelince görme kabiliyetini kazanmış bir göz gibi benim gözüm açılmış kadar oldu:" şeklinde konuştu.

Daha sonrada Vali Yardımcısı Dağlı, hanımlara İzmir`i sembolünü hediye ederken Dağlı`ya`da çeşitli hediyeler verdi.