Karaküçük: Kahramanmaraş Güçlü Bir Sanayi Şehri

İstanbul Sanayi Odası`nın (İSO) hazırladığı ``Türkiye`nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırmasına göre 2010 yılında satış vergileri hariç net üretimden satışlara göre Kahramanmaraş’tan 10 firma ikinci 500 büyük listesine adını yazdırmayı başardı.

Karaküçük: Kahramanmaraş Güçlü Bir Sanayi Şehri

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraşlı kuruluşların geçen yıla nazaran ciddi bir yükseliş eğiliminde olduklarına dikkat çekti.

Karaküçük, “Kahramanmaraş’ımızın güçlü sanayi kuruluşları yine göğsümüzü kabarttılar. Geçtiğimiz günlerde açıklanan ilk 500 sanayi kuruluşuna 7 firmayla giren Kahramanmaraş, ikinci 500 listesine ise 10 firmayla girmiştir. Geçtiğimiz yıl 11 firmamızın yer aldığı ikinci 500 de bu yıl 10 firma yer alıyor. Diğer 1 firmamız ilk 500’e yükseldi. Bu başarımız devam edecek. İlk bin sanayi kuruluşuna 17 firma ile girmeyi başardık. Bu gerçekten takdire şayan bir başarıdır. Kahramanmaraş’ın bir sanayi şehri olduğunun ispatıdır." dedi.

Kahramanmaraşlı sanayicilerin yatırımları, üretimleri ve ihracatlarının sürekli arttığını anlatan Karaküçük, "Kriz ortamlarına rağmen bizler büyümeye devam ediyoruz. Milyonlarca dolarlık yeni yatırımlarımız var. Yeni Organize sanayi bölgeleri serbest bölgeler kurmak için yoğun bir mesai harcıyoruz. Bu emeklerimizin karşılığını alacağımıza inanıyorum. Bu azim ve bu hevesle Kahramanmaraş sanayisi büyümeye devam edecektir. 1985 sonrası başlayan ve aldığı her bir kuruşu yatırıma dönüştüren Kahramanmaraşlı sanayiciler bir şehri kısa sürede ciddi bir sanayi kenti konumuna getirmeyi başarmışlardır. Bugün baktığımız zaman Kahramanmaraş 100’den fazla ülkeye ihracat yapıyor. Üretiyor ürettiğini satıyor. Sürekli yeni yatırımlar gerçekleştirerek hem istihdam sağlıyor. Hem de ülkeye ciddi bir sanayi potansiyeli armağan ediyor. Yeni projelerimizin altyapısını oluşturuyoruz. Bu projelerimiz hayata geçtiğinde Kahramanmaraş’ın gücünü Türkiye daha iyi görecektir. İlk 500 ve ikinci 500 listesine girmeyi başaran kuruluşlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Başarılı firmaların yalnız Kahramanmaraş değil Türkiye için birer değer olduklarını vurgulayan Karaküçük, iş adamlarının binlerce kişiye istihdam sağladıklarını, milyonlarca Türk Lirası vergi verdiklerini, milyarlarca dolar ihracat yaparak katma değer sağladıklarını dile getirdi.

Türkiye`nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması sonuçları, İSO`da düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Üretimden satışlara göre yapılan sıralama da Kahramanmaraş’ın güçlü kuruluşları yer aldı. Sıralamaya göre Gemciler Güven Metal San. ve Tic. A.Ş. 2009 yılında 376. sıradayken bu yıl 150. sıraya kadar yükselmeyi başardı ve sıralama da en başta yer aldı. Liste de ikinci sırada ise Mipsan Kahramanmaraş İplik San. ve Tic. A.Ş. 2009 yılında 296. sırada yer alırken 2010 yılında 77 basamak yükseldi ve 219. sırada yer aldı. Listenin 3. sırasında ise Arsan Tekstil Tic. ve San. A.Ş. yer aldı. 2009 yılında 303. sırada yer alan Arsan Tekstil Tic. ve San. A.Ş. 2010 yılında sıralama da yükseldi ve 236. sırada yer aldı.