Tarihi İshakpaşa Sarayı‘nda İlk İftar

Kürtçe yayın yapan Dünya Televizyonu, Ramazan ayının ilk yayınını Ağrı Doğubayazıt’ta bulunan Ahmedi Hani türbesi ve tarihi İshakpaşa Sarayı‘ndan ‘Berbang‘ adlı programla gerçekleştirdi.

Kürtçe yayın yapan Dünya Televizyonu, Ramazan ayının ilk yayınını Ağrı Doğubayazıt’ta bulunan Ahmedi Hani türbesi ve tarihi İshakpaşa Sarayı‘ndan ‘Berbang‘ adlı programla gerçekleştirdi.

Berbang programında, yörenin en büyük manevi değeri konumundaki Ahmedi Hani‘nin türbesi ile ilgi açıklayıcı tanıtım yaptı. Berbang‘da Türkiye’nin her yerindeki manevi şahsiyetler tanıtılması yanı sıra yörenin geçmiş ve bugünkü Ramazanları karşılaştırılıyor ve yöresel yemekleri tanıtılıyor. Doğubayazıt Kaymakamlığı ve Bayazıt Genç İşadamları Derneği(BAGİAD)‘nin ortak gerçekleştirdiği iftar yemeği, tarihi İshakpaşa Sarayı‘nın ziyafet salonunda verildi. Tarihi İshakpaşa Sarayı‘nda verilen iftar yemeği ilk olma özelliğini taşırken, programa ilçe esnaflarından büyük katılım oldu.

BAGİAD Başkanı Kerem Konyar, şimdiye kadar yapılan toplu iftar yemeklerinde ülkemizin ve Doğubayazıt’ın şaheseri konumundaki İshakpaşa Sarayı‘nda gerçekleştirilmesinin hem bir ilk hem de burada bulunanlara farklı bir ayrıcalık sağladığını söyledi. Konyar şunları söyledi: “Mübarek Ramazan ayını idrak ettiğimiz bu günlerde Dünya TV’nin ilk programını ilçemizde gerçekleştirmesi bizleri hem onurlandırıyor hem de turizm adına Doğubayazıt’ın tanıtımına büyük katkıda bulunuyor. Rabbimizin bizlere bereketiyle bahşettiği Ramazan ayının ilk iftar yemeğinde buradaki esnaf kardeşlerimizle birlikte bir arada bulunmaktan son derece mutluyuz."

Derneğin faaliyetlerinden de bahseden Başkan Konyar, "Derneğimiz henüz üç aylık bir geçmişe sahipken herkesin arzu edip de gerçekleştiremediği sayılı organizasyonlar yaptık. İnşallah rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayında üyelerimizle birlikte ilçemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza çeşitli yardımlarda bulunmayı planlıyoruz. Bu vesileyle dışarıdaki hayırsever insanlarımızdan destek bekliyoruz.” dedi.

Kerem Konyar, Dünya TV çalışanlarına, programa katılan ve katkı sunan herkese teşekkür etti.