Trabzonspor Athletic Bilbao maçı özeti

Trabzonspor Athletic Bilbao maçı berabere sonuçlandı. Trabzonspor Athletic Bilbao karşısında avantaj arıyordu ama olmadı. Athletic Bilbao Trabzonspor maçının 6. dakikasında Burak Yılmaz kırmızı kart gördü. Halil Altıntop Athletic Bilbao Trabzonspor maçında ilkez sahaya indi. Athletic Bilbao Trabzonspor maçı tüm detayları Beyazgazete.com'da.

Trabzonspor Athletic Bilbao maçı özeti
Trabzonspor Athletic Bilbao maçı berabere sonuçlandı. Trabzonspor Athletic Bilbao karşısında avantaj arıyordu ama olmadı. Athletic Bilbao Trabzonspor maçının 6. dakikasında Burak Yılmaz kırmızı kart gördü. Halil Altıntop Athletic Bilbao Trabzonspor maçında ilkez sahaya indi. Athletic Bilbao Trabzonspor maçı tüm detayları Beyazgazete.com'da.

Bordo-Mavililer, İspanya'ya avantajlı skor alma ümidiyle gitti. Daha 6. dakikada Burak Yılmaz atıldı. Trabzonspor, maçın neredeyse tamamını 10 kişi sürdürdü. Athletic Bilbao bastırdı fakat Tolga Zengin tam formundaydı; harika kurtarışlarla rakibe gol izni vermedi. Temsilcimiz de net gol fırsatları buldu, top bir türlü Bilbao kalesine girmedi. Şimdi Türkiye'deki maçı bekliyoruz. Gruplara kalmak için avantajlıyız.


Trabzonspor Athletic Bilbao maçı özeti

Trabzonspor Athletic Bilbao maçı özeti

Trabzonspor Athletic Bilbao maçı özeti

10 kişiyle ortaya büyük bir mücadele koyan Trabzonspor, maçın genelinde rakibini kendi yarı alanında kapanmak zorunda kalsa da arzu ettiği avantajlı skoru elde etti. Trabzonspor'da Tolga Zengin, Mustafa Yumlu ve Gustavo Colman da sarı kart görürken, teknik direktör Şenol Güneş de maçın son bölümünde İspanyol futbolcu Toquero ile tartıştığı pozisyon sonrasında oyundan atıldı ve son 10 dakikayı tribünden izlemek zorunda kaldı.

Temsilcimiz rövanş karşılaşmasında Athletic Bilbao'yu kendi stadı Avni Aker'deki çalışmalar sebebiyle Türk Telekom Arena'da oynayacak. 25 Ağustos'ta oynanacak karşılaşmada temsilcimiz her türlü galibiyette gruplara kalmayı başaracak. 0-0'lık bir skorda ise turu geçen taraf uzatmalar ve belki de penaltılar sonucunda belli olacak.

HALİL İLK KEZ İLK 11'DE

Trabzonspor'un yeni transferlerinden Halil Altıntop, ilk kez ilk 11'de görev yapmanın mutluluğunu yaşadı. Teknik direktör Güneş, Benfica ile yapılan iki maçta da yedek soyundurduğu gurbetçi oyuncuya bu kez 11'de görev verdi. Halil, forvette Henrique ile birlikte yer aldı.

Trabzonspor'da kart cezaları bulunan Adrian ve Zokora'nın yanı sıra sakatlıkları süren Onur, Piotr Brozek ve Tayfun görev almadı. Güneş, savunmanın sağında Mustafa Yumlu'ya görev verirken bu oyuncunun mevkisinde oynayan Serkan Balcı'yı ise orta alanda görevlendirdi. Brezilyalı oyuncu Alanzinho da eksik oyuncuların bulunduğu orta sahada forma bulan diğer oyuncu oldu.

A.BİLBAO MAÇA HIZLI BAŞLADI

Evinde Trabzonspor'a karşı avantajlı bir skor elde etmek isteyen Athletic Bilbao maça hızlı başlayan takım oldu. Llorente, Muniain, Martinez, Ander gibi kozlarını ilk 11'de kullanan Bask temsilcisi henüz ilk dakikada sağ kanattan gelişen atakta golle burun buruna geldi. Bu pozisyonda topu direğin hemen yanından dışarı yollayan İspanya milli takımının golcüsü Llorente, maçın ikinci tehlikesinde 3. dakikada sol kanattan gelen ortada da topu kafa vuruşuyla üstten auta gönderdi.

TRABZONSPOR HENÜZ 6. DAKİKADA 10 KİŞİ

Bilbao baskısından kurtularak maçın 5. dakikasında kontra atağa çıkan Trabzonspor'da, Burak topu kaybeden isim oldu. Burak'ın topu kaybetmesinin ardından Bilbao'nun genç oyuncusu Muniain ile yaşadığı tartışmanın sonucunda ise, İtalyan hakem Daniele Orsato Burak Yılmaz'ı kırmızı kartla oyundan attı. Zorlu deplasmanda Trabzonspor henüz 16. dakikada 10 kişi kalırken, olayın diğer kahramanı Muniain sarı kart ile kurtuldu.

İLK DEVRE TRABZONSPOR'UN YARI SAHASINDA OYNANDI


Bordo mavililer bu dakikadan sonra daha defansif bir oyun oynamak zorunda kaldı. Maçın büyük çoğunluğu temsilcimizin yarı alanında oynanmasına rağmen, İspanyol temsilcisi net pozisyonlar bulmakta zorlandı. Kontra atağa çıkmakta epey zorlanan takımımız, savunmadaki son hamlelerde hata yapmayarak skoru tutmayı başardı.

Devrenin sonuna kadar özellikle kanat ataklarıyla ve uzaktan şutlarla etkili olmaya çalışan Bilboa oyuncuları, bu pozisyonlarda isabetli vuruşlar yapmayı başaramadı. İlk yarının son dakikasında Halil'in verdiği ara pasıyla ceza sahasının dışında kaleciye karşı karşıya kalan Paulo Henrique de İraizoz'dan erken davranamayınca ilk yarı başladığı gibi sona erdi.

BİLBAO'DAN 2 OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ


İlk yarıda oyuna daha hakim olmasına rağmen 10 kişi kalan Trabzonspor'a karşı gol bulamayan İspanyol temsilcisi ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği ile başladı. Bask temsilcisinde orta saha oyuncuları Ander Iturraspe ve Gabilondo oyundan çıkarken, bir başka orta saha oyuncusu Markel Susaeta ile hücum Gaizko Toquero oyuna dahil oldu.

Bordo mavili temsilcimizde Şenol Güneş oyuncu değişikliği yapma gereği duymadı ve Trabzonspor ikinci yarıya da ilk yarıdaki 11 ile başladı.

TOLGA'DAN HAYAT ÖPÜCÜĞÜ


İkinci yarıya da baskılı bir futbolla başlayan Bilbao, maçın 49. dakikasında yüzde yüzlük bir pozisyon buldu. 18 yaşındaki Muniain'in sol kanattan Mustafa Yumlu'yu ekarte ederek ceza sahasına girdi. Son çizgiye doğru hareketlenen genç oyuncunun ortaya çıkardığı topta, arka direkte topla buluşan Susaeta'nın vuruşunu Tolga Zengin muhteşem bir refleksle çıkardı. Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turunda Benfica eşleşmesindeki performansıyla eleştirilen Tolga, bu kurtarışıyla takımına bir nevi hayat öpücüğü vermiş oldu.

Bu pozisyonun sonrasında Bilbaolu taraftarlar korner ve benzeri pozisyonlarda Tolga Zengin'e tepki gösterdi ve sahaya bazı yabancı maddeler attı.

HALİL, ALAN, LLORENTE... KAÇIRAN KAÇIRANA!

Bu kurtarıştan sonra kendine gelen Trabzonspor, pas yaparak savunmasından çıkmayı düşününce risk alan Bilbao karşısında etkili olabileceğini gösterdi. Trabzonspor'un yeni transferlerinden Halil, kontra atakta topu iyi taşıdığı pozisyonda İraizoz ile karşı karşıya kaldı. Golcü oyuncu iki savunmacının tehdidi altında etkili bir şut çıkaramasa da, kaleciden dönen top Alanzinho'nun önünde kaldı. Brezilyalı oyuncu aceleci davranıp istediği vuruşu yapamayınca bordo mavililer en önem pozisyonunu değerlendirememiş oldu.

Maçta tempo giderek artarken, 49. dakikadaki gibi sol kanattan etkili gelen Muniain'in ortasında arka direkte bomboş pozisyonda topla buluşan Llorente, kafa vuruşunda topu bir kez daha üstten auta gönderdi.

Bu pozisyonun ardından oyun yeniden ilk yarıdaki futbola döndü. 10 kişi kaldıktan sonra ilk amacını gol yememek olarak belirleyen Trabzonspor rakibi geride karşılamayı sürdürdü. Bilbao ise uzun boylu forveti Llorente'den daha fazla verim almak ve gömülen Trabzonspor savunmasını çözmek için kanatlardan hücum etmeye, uzaktan şutlar atmaya devam etti. Kırmızı beyazlılar bu sırada 3. ve son oyuncu değişiliğini de De Marcos'un yerine Jon Aurtenetxe'i oyuna alarak yaptı.

MUSTAFA YUMLU'DAN KRİTİK MÜDAHALE VE İLK DEĞİŞİKLİK


Maçın en kritik anlarından biri de 66. dakikada yaşandı. Oyunu sürekli kanatlara yönlendiren İspanyol temsilcisi, bu kez sağ kanattan yaptığı ortada gole yaklaştı. Tolga'nın elinden kaçırdığı top İspanyol futbolcuların önünde kalacaktı ki Mustafa şahane bir zamanlama ile araya girdi ve mutlak bir golü önledi. Bu pozisyonun ardından ceza sahasında kendini yere bırakan defans oyuncusu, oyuna daha fazla devam edemeyip yerini 67. dakikada Karşıya'dan transfer edilen Aykut Akgün'e bıraktı. Bu oyuncu değişikliğinin ardından orta sahada görev yapan Serkan Balcı sağ beke geçerken, Aykut orta sahada görev yaptı.

BU KAÇAR MI HENRİQUE?

69. dakikada Trabzonspor kendisinin ve maçın en önemli pozisyonunu yakaladı. Bilbao'nun tüm takım olarak yüklendiği anlarda kontra atağa çıkan Trabzonspor, topu Henrique ile buluşturdu. Brezilyalı golcü rakip yarı alanın ilk metrelerinde topla buluştuğunda önünde kimse olmadığı gibi İspanyol kaleci de ceza sahasının dışındaydı. Henrique topu ceza sahasına kadar taşıdı, ancak İroizoz ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda istediği vuruşu yapamadı ve mutlak bir gol şansını değerlendiremedi.

Bu pozisyondan iki dakika sonra ise, yine bir kanat hücumunda Llorente golle burun buruna geldi. Sağ kanattan sıfıra inen Susaeta'nın ortasında kaleye sırtı dönükken harika bir vuruş yapan Llorente'yi, yine muhteşem bir refleks gösteren Tolga durdurdu. İlk pozisyonda topu kontrol etmekte zorlanan Tolga, 3 hamlede de olsa topun hakimiyetini kazandı. Başarılı eldiven, bu pozisyondan biraz sonra da oyunu geciktirmeye çalıştığı sebebiyle sarı kart gördü.

75. dakikada Trabzonspor ceza sahasının hemen dışında Colman'ın yaptığı harekete faul kararı çıktı. Tehlikeli yerden Susaeta'nın yaptığı vuruş az farkla üstten dışarıya çıktı. Bu pozisyondan sadece iki dakika sonrası yaklaşık aynı noktada rakibini çeken Colman, sarı kart gören 3. oyuncumuz oldu. Yine topun başına gelen Susaeta, yine etkili bir vuruş yaptı ve top da benzer şekilde az farkla üstten auta çıktı.

HAKEM ŞENOL GÜNEŞ'İ TRİBÜNE GÖNDERDİ


80. dakikada Serkan Balcı topu uzaklaştırmak isterken sert bir hareket yapan Toquero sarı kart ile cezalandırıldı. Bu pozisyon sonrasında gerginleşen oyunda Şenol Güneş, yedek kulübesinden çıkarak İspanyol futbolcuyu itti. Daha önce de hakemden uyarı Şenol Güneş bu hareketin ardından hakem tarafından oyundan atıldı ve Bilbaolu taraftarların tepkisi altında tribüne çıktı.

Bu dakikadan sonra sahadaki futbolcular da iyice gerginleşti. Bilbaolu futbolcular 84. dakikada iyi paslaşmalarla topu ceza sahasında sağ çaprazda Gurpegi ile buluşturdu. Gurpegi'nin bu pozisyondaki sert vuruşu üstten dışarıya gitti.

86. dakikada bir başka gerginlik ise Serkan ile günün en çok dikkat çeken ismi ve Burak'ın kırmızı kart gördüğü pozisyonun diğer kahramanı Muniain arasında yaşandı. Pozisyonu yakından takip eden İtalyan hakem, her hangi bir karar vermedi. Bu pozisyonun ardından ise Trabzonspor'da önemli bir pozisyonu değerlendiremeyen Henrique'nin yerine mücadele gücünü arttırmak için Sezer Badur girdi.

Maçın son kısmı ise tam olarak doldur boşalt futboluna dönerken, Bilbao bu pozisyonlardan da aradığı golü bulamadı. Son oyuncu değişikliğini 90. dakikada Alanzinho'nun yerine Sezer Badur'u oyuna alarak yapan Trabzonspor, bu dakikadan sonra süreyi eritmeye yönelik oynadı.

5 dakikalık uzatma süresinin sonuna kadar da gol sesi çıkmayınca, bordo mavili temsilcimiz henüz 6. dakikada on kişi kaldığı maçta San Mames gibi zorlu bir stattan büyük bir avantajla dönmüş oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR


M.S. Ve karşılaşmanın hakemi mücadelenin 0-0 bittiğini işaret eden düdüğünü çaldı.
94' Trabzonsporlu oyuncular pas yaparak vakit geçirmek çabasında...
93' Trabzonspor ceza sahasına yapılan ortada Toquero kafayı vurdu ancak top yandan auta gitti.
92' Muniain'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Llorente'nin vuruşu defansımıza çarptı ve kornere gitti.
91' Trabzonspor'da Alanzinho oyundan çıkarken Barış yerine giriyor.
91' Bilbao'nun sağ kanattan geliştirdiği atakta Toquero bomboş pozisyonunda vuramayınca bordo mavili defans topu uzaklaştırdı.
90' Karşılaşmanın 4. hakemi mücadelenin sonuna en az 5 dakika eklendiğini işaret etti.
90' Sezer Badur sarı kart gördü.
89' Bilbao atağında sağ kanatta son çizgiden topu çeviren Susaeta oldu ancak top kaleci Tolga'da kaldı.
87' Trabzonspor'da Henrique oyundan çıkarken yerine Sezer Badur giriyor.
86' Bilbao'da sol kanattan Muniain topla ilerlemek isterken yerde kaldı ve Serkan ile kısa süreli bir tartışma yaşadı.
85' Ev sahibi ekip Athletic Bilbao şu anda tüm hatları ile Trabzonspor yarı alanında.
84' Sağ kanattan Trabzonspor ceza alanına giren Gurpegi'nin vuruşu üstten auta gitti.
83' Bilbao atağında sağ kanatta Susaeta topu ortalamak istedi ancak başaramadı.
82' Bu dakikalarda oyunun temposu iyice düşmüş durumda.
81' Bu hareket sonrası Toquero ile tartışan teknik direktör Şenol Güneş hakem tarafından tribüne gönderildi.
80' Serkan topu ileriye göndermek isterken Toquero'nun müdahalesi ile yerde kaldı. Bilbaolu oyuncu bu hareketi sonrası sarı kart gördü.
79' Halil Bilbao yarı sahasında topla buluştu ve yerde kaldı. Hakem faul düdüğünü çaldı.
78' Bilbao'nun kulladığı serbest vuruşta top direk auta gitti.
77' Colman bir kez daha aynı yerde Bilbaolu oyuncuyu indirince sarı kartı gördü.
75' Susaeta'nın kullandığı frikik üst ağlarda kaldı.
75' Colman'ın müdahalesi sonrası Muniain yerde kaldı ve Bilbao şimdi tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak.
73' Trabzonspor'da Tolga topu oyuna geç sokunca sarı kart gördü.
72' Bilbao atağında sağ kanattan yapılan ortaya Llorente vuruşunu yaptı ancak Tolga müthiş bir refleks ile topu kontrol etmesini başardı.
70' Trabzonspor'un ani atağında Henrique çok iyi ilerledi ve kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak kötü bir vuruş yapınca bordo mavili ekip yüzde yüzlük bir gol pozisyonundan yararlanamadı.
69' Trabzonspor 10 kişi oynamasının verdiği dezavantaj ile rakip yarı sahayı geçmekte zorlanıyor.
68' Nadir gelişen Trabzonspor ataklarından birinde Henrique ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ancak top kalecide kaldı.
68' Trabzonspor'da sakatlanan Mustafa'nın yerine Aykut oyuna girdi.
67' Mustafa Trabzonspor ceza alanı içinde yerde kaldı ve kısa süreli bir sakatlık geçirdi.
66' Bilbao'nun sağ kanattan geliştirdiği atakta kaleci Tolga son anda topu çeldi. Sonrasında Mustafa topu uzaklaştırdı.
65' Sağ kanattan Trabzonspor ceza sahasına yapılan ortada Llorente istediği gibi kafa vuruşunu yapamayınca top kaleci Tolga'da kaldı.
64' Toquero ceza sahası içinde Halil'i formasından çekince İtalyan hakem faul düdüğünü çaldı.
63' Bilbao'da De Marcos oyundan çıkarken Jon Aurtenetxe yerine dahil oldu.
62' Muniain'e yaptığı hareket sonrası Mustafa sarı kart gördü.
61' Ceza sahasına topla giren Muniain yerde kaldı ve penaltı bekledi ancak hakem devam dedi.
60' De Marcos ceza sahası dışından şutunu çekmek istedi ancak Colman yerinde bir müdahale ile engel oldu.
59' Bilbaolu oyuncular Trabzon yarı sahasında pas yapmak isterken bordo mavililerin baskısı sonrası top kaybı yaptılar.
57' Muniain'in ceza sahası dışından yaptığı vuruşu yandan auta gitti.
56' Tedavisi tamamlanan Henrique tekrar oyun alanına girdi.
55' Henrique topsuz alanda yerde kaldı ve sağlık ekipleri oyun alanına girdi.
54' Bilbao'nun sol kanattan geliştirdiği atakta ceza sahasına yapılan ortaya bomboş pozisyonda Llorente kafayı vurdu ancak auta attı.
53' Trabzonspor ilk tehlikeli atağında gole çok yaklaştı.
52' Halil topla iyi ilerledi ve ceza sahasına girerken vuruşunu yaptı. Kaleci topu güçlükle çıkardı. Dönen topta Alanzinho'nun vuruşu üstten auta gitti.
50' Bilbao'daki yoğun yağış oyuncuların zaman zaman pas vermekte zorlanmasına sebep oluyor.
49' Muniain'in sol kanattan ortaladığı topa ceza sahası içinde bomboş pozisyonda Susaeta vuruşunu yaptı ancak Tolga yüzde yüzlük bir golü çıkardı.
48' Henrique sol kanatta topla ilerledi ancak Alanzinho'ya pasını veremedi.
48' Gurpegi'nin müdahalesi sonrası Alanzinho yerde kaldı ve hakem faulü verdi.
47' Bilbao'nun sağ kanattan kullandığı kornerde Gurpegi kafa vuruşunu yaptı top yandan auta gitti.
46' Bilbao'da Gabilondo'nun yerine Susaeta oyuna dahil oldu.
46' İkinci yarı Bilbao'lu oyuncuların vuruşu ile başladı.
46' Bilbao'da ikinci yarıya başlarken Ander Iturraspe oyundan çıktı yerine Toquero girdi.
D.A. Ev sahibi Athletic Bilbao ise birçok gol pozisyonuna girmesine karşın bunları değerlendiremedi ve her iki takım da soyunma odasına golsüz eşitlik ile girdi.
D.A. Trabzonspor maçın henüz 6. dakikasında Burak'ın kırmızı kart görmesi sonrası kendi yarı sahasından çıkmakta zorlandı.
D.A. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık sonuçla sona erdi.
45' Halil'in güzel pasında topla buluşan Henrique bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak Iraizoz'dan sıyrılamayınca mutlak gol pozisyonunu değerlendiremedi.
45' Trabzonspor'un hızlı atağında Serkan topla ilerledi ancak ona yardım eden arkadaşı olmayınca topu Bilbaolu futbolculara kaptırdı.
45' Karşılaşmanın dördüncü hakemi ilk yarının sonuna en az 2 dakikalık bir süre eklendiğini işaret etti.
45' Fernando Amorebieta'nın ceza sahası dışından yaptığı vuruşu üstten auta gitti.
44' Gabilondo'nun sol kanattan kullandığı köşe vuruşu Bilbaolu oyuncuların vuruşuyla auta gitti.
42' Bilbao atağında sol kanattan yapılan ortaya Llorente çok iyi yükseldi, kafa vuruşunda top yandan auta gitti.
41' Sol kanatta topla buluşan Llorente şık hareketlerle iki Trabzonlu oyuncudan sıyrıldı ve ceza sahasına girdi. Pasında Colman araya girdi ve topu takımına kazandırdı:
40' Halil sağ kanatta şık hareketlerle rakiplerinden sıyrıldı ancak pasında Henrique topla buluşamadı.
39' Gurpegi'nin ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşu direğin hemen yanından auta gitti.
38' Orta sahada topla buluşan Henrique pas vericek arkadaşını bulamayınca topu kaybetti.
37' Karşılaşmanın temposu bu dakikalarda düşmüş durumda
36' Bilbao atağında Gabilondo sol kanattan ilerlemek istiyordu ancak kendisine atılan pas biraz hızlı olunca top taça çıktı.
34' Topla ceza sahasına giren Llorente'nin bekletmeden yaptığı vuruşu az farkla auta gitti.
33' Gabilondo'nun kullandığı frikik direğin hemen yanından auta gitti.
33' Bilbao şimdi tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak.
32' Ceza sahası yayı önünde Muniain topla buluşmak isterken Alanzinho'nun müdahalesi sonrası yerde kaldı ve hakem faulü verdi.
31' Sağ kanatta topla buluşan Muniain ceza sahası içine girmek isterken Celutska ona engel oldu.
30' Ceza sahası dışında topla buluşan Ander Iturraspe lutunu çekti ancak top farklı şekilde auta gitti.
28' Gabilondo'nun müdahalesi sonrası Halil yerde kaldı ancak hakem devam kararı verdi.
27' Athletic Bilbao'nun ilk dakikalardaki baskısını atlatmayı başaran Trabzonspor bu dakikalarda oyunun konrtolünü eşitlemiş durumda.
26' Trabzonspor'un hızlı atağında Alanzinho topu ayağından çıkarmakta gecikince bordo mavililer müsait pozisyondan yararlanamadı.
25' Colman'ın ara pasında Henrique topla buluşmak istedi ancak yetişemedi.
24' Bu dakikalarda temsilcimiz hazırlık pasları ile Bilbao yarı sahasına yerleşti.
23' Bilbaolu oyuncular hazırlık pasları ile atak geliştirme çabasında...
21' Gabilondo sağ kanattan ceza sahası içine ortaladı ancak Llorente'nin Giray'ın formasından çektiğini tespit eden hakem düdüğünü çaldı.
20' Trabzonspor yarı sahasında topla buluşan Muniain Colman'ın hareketi ile yerde kaldı ve hakem faulü verdi.
19' Muniain'in pasında ceza sahasında topla buluşan Llorente içeriye çevirdi ancak kaleci Tolga topu iyi kontrol etti.
18' Athletic Bilbaolu oyuncular tüm hatları ile Trabzonspor yarı sahasında...
17' Muniain'in defansın arkasına gönderdiği ara pasında Mustafa topu kaptı.
16' Gabilondo'nun sağ kanattan kullandığı köşe vuruşna Llorente'den önce Giray kafa ile vurdu ve topu uzaklaştırdı.
14' Muniain'in ceza sahası dışından vuruşu defansımıza çarparak kornere gitti.
13' Bilbao'nun kullandığı kornerde ceza sahasına gelen topu Tolga kontrol etti.
13' Gurpegi sağ kanattan orta açmak isterken top Celutska'dan kornere gitti.
13' Henrique orta sahada buluşutuğu topla ilerlemek istedi ancak ayağından fazla açınca Bilbaolu oyuncular müdahale etti.
11' Temsilcimiz Trabzonspor şu dakikaya kadar istediği pas organizasyonlarını gerçekleştirmekte zorlandı.
10' Colman'ın kullandığı serbest vuruş direk auta gitti.
9' Halil Bilbao yarı sahasında topla buluşmak isterken yerde kaldı ve hakem faulü verdi.
8' Sol kanattan yapılan ortada Llorente topu kontrol edemedi ve auta çıktı.
6' Burak Yılmaz ve Muniain arasında yaşanan tartışma sonrası bordo mavili futbolcu kırmızı kart gördü.
5' Sağ kanattan yapılan ortaya Llorente ayağıyla dokunmak isterken tabanını fazla kaldırınca hakem düdüğü çaldı ve faulü işaret etti.
4' Defansın arkasına doğru gönderilen topa Glowacki yerinde bir müdahalede bulundu ve topu taça gönderdi.
3' Bilbao'nun sol kanattan yaptığı ortada Llorente iyi yükseldi ancak kafa vuruşu üstten auta gitti.
2' Mücadelenin ilk tehlikeli atağı ev sahibi ekipten geldi.
2' Sağ kanattan gelişen Bilbao atağında ceza sahası içinde Llorente'nin vuruşu direğin hemen yanından dışarı çıktı.
1' Temsilcimiz Trabzonspor'a başarılar diliyoruz.
1' Karşılaşma Trabzonsporlu futbolcuların vuruşu ile başladı...

M.Ö. Trabzonspor düz bordo, Athletic Bilbao ise kırmızı beyaz çubuklu forması ile mücadele edecek.
M.Ö. Her iki takım oyuncuları sahadaki yerlerini almak üzere...
M.Ö. İddaa tam listesini ve listedeki tüm maçlar için yorumları, canlı sonuçları, yazarlardan iddaa tahminlerini, kazandıran kuponları Sporx İddaa'da bulabilirsiniz.
M.Ö. Fransız ve İspanyol rakipleri karşısında gruplara veda eden Trabzonspor, İspanyol rakibini elemesi halinde UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez gruplara kalmayı başarmış olacak.
M.Ö. Trabzonspor, 2009-2010 sezonunda başlayan UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turunda Fransa'nın Toulouse FC takımına, 2010-2011 sezonunda ise İngiltere'nin Liverpool takımına elenerek gruplara kalma başarısı gösteremedi.
M.Ö. Trabzonspor, Athletic Bilbao ile 6 sezon sonra karşı karşıya gelecek. İki takım 2004-2005 sezonunda UEFA Kupası 1. Turu'nda karşı karşıya gelmişti.
M.Ö. Ayrıca, sakatlıkları bulunan Brozek, Onur ve Tayfun da kadroda bulunmuyor.
M.Ö. Kart cezalısı konumundaki Zokora ve Adrian, takımdaki yerlerini alamayacak.
M.Ö. Trabzonspor'un ilk 11'i belli oldu...
M.Ö. Zorlu mücadele TSI 22:00'da başlayacak.
M.Ö. UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında temsilcimiz Trabzonspor, deplasmanda Atletico Bilbao ile karşı karşıya gelecek.

TRABZONSPOR

Tolga Zengin
Mustafa Yumlu
Giray Kaçar
Arkadiusz Glowacki
Ondrej Celustka
Serkan Balcı
Gustavo Colman
Burak Yılmaz
Alanzinho
Paulo Henrique
Halil Altıntop

ATHLETİC BİLBAO

Gorka İraizoz
Fernando Amorebieta
Mikel San Jose
Ander Iturraspe
Fernando Llorente
Oscar de Marcos
İgor Gabilondo
Carlos Gurpegi
Iker Muniain
Ander Herrera
Javi Martinez