Kaymakam`dan, İftarda Kapısını Çaldığı Ailenin Genç Kızına Çeyiz Sözü

Kayseri`de Kocasinan Kaymakamı Mustafa Hotman, Ramazan dolayısıyla her gün bir yoksul ailenin sofrasına konuk oluyor.

Hotman dün de Turgut Reis Mahallesi`ndeki tek katlı evlerinde yaşayan Tepe ailesinin kapısını çaldı. Kaymakamı karşılarında gören aile fertleri şaşkınlık yaşadı. Kaymakam, birlikte iftar yaptıkları ailenin 2 yıldır nişanlı olan genç kızının da çeyizini tamamlayamadığı için düğün yapamadıklarını öğreninde tüm eksikliklerini tamamlama sözü verdi.

Kocasinan Kaymakamı Mustafa Hotman, Ramazan ayı öncesinde başlattıkları dar gelirli ve yoksul ailelerin ihtiyacını yerinde görme çalışmalarını bayram öncesinde hızlandırdı. Ziyaretlerini özellikle iftar saatine denk getiren Kaymakam, bu sefer 6 nüfuslu Tepe ailesinin sofrasına konuk oldu.

Kaymakamı karşısında gören 75 yaşındaki Ali Köklüdağ, ilk şaşkınlığını atlatmasının ardından Kaymakam Hotman ile bir süre sohbet etti. Ali dede, sohbet sırasında gözyaşlarını tutamayarak ağladı. Tek katlı evde yaşayan Sami Tepe, kayınpederinin de kendileriyle birlikte yaşadığını belirterek, iftar öncesinde kaymakam ile sohbetti. Mustafa Hotman, ailenin ihtiyaçlarının daha önce tespit edildiğini ama yerinde görmek ve iftarı birlikte yapmak amacıyla eve geldiklerini anlattı. Anne Esma Tepe, hamallık yapan eşinin çoğu zaman iş bulamadığını ve geçimlerinin sıkıntılı olduğunu ifade etti.

Evin genç kızı Tuğba Tepe de kaymakamın evlerine kadar gelmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, çeyizi için yardım talebinde bulundu. Tuğba Tepe, 2 yıldır nişanlı olduğunu, ama çeyizindeki eşyaları tamamlayamadığı içinde düğün yapamadıklarını anlattı. Dedesini yanından hiç ayırmayan Tuğba Tepe, kaymakamın çeyiz için yardımcı olacağını ve oturma grubu, çamaşır makinesi ve benzeri ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla maddi destekte bulunma sözü vermesiyle büyük sevinç yaşadı.

Kaymakam Mustafa Hotman, ailenin küçük çocuklarını da unutmadı. Yanında getirdiği çikolataları Erdal ve Hatice Tepe’ye verdi. Çocuklarla bir süre sohbet etti. Daha sonra evin hanımı için getirilen çaydanlık seti ile bir paket kumanya teslim edildi. Kaymakamlık tarafından getirilen çorba, tavuk sote, cacık, tatlıdan oluşan iftar yemeği de aile fertleriyle birlikte yenildi. Kaymakam ile birlikte Kocasinan İlçe Kaymakamlığı sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyet üyeleri de iftar ziyaretinde Kaymakam Hotman`a eşlik etti.