'Özgürleşmesi gereken Öcalan değil, BDP'dir'

AK Parti Milletvekili Salim Uslu, BDP'li Demirtaş'ın, "Öcalan'ın özgürlüğünü tartışalım" önerisine ilişkin, "Özgürleşmesi gereken Öcalan değil, BDP'dir" dedi. BDP'nin önce zihinlerinin ve politikalarının özgürleşmesi gerektiğini söyleyen Uslu, "BDP'nin kafaları net değil, kendi başlarına karar veremiyorlar" ifadesini kullandı.

'Özgürleşmesi gereken Öcalan değil, BDP'dir'
AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, BDP'li Selahattin Demirtaş'ın, "Öcalan'ın özgürlüğünü tartışalım" önerisine ilişkin, "Özgürleşmesi gereken Öcalan değil, BDP'dir" dedi. BDP'nin önce zihinlerinin ve politikalarının özgürleşmesi gerektiğini söyleyen Uslu, "BDP'nin kafaları net değil, kendi başlarına karar veremiyorlar" ifadesini kullandı.

BEYAZ TV ekranlarında yayınlanan Metin Özkan ile Deniz Güçer'in sunduğu Beyaz Koltuk programının bugünkü bölümüne konuk olan AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu BDP'ye yüklendi.

Özkan'ın, "ABD'nin maşa olarak kullandığu PKK'yı hergün biraz daha Türkiye'de palazlandırmıyor mu?" sorusu üzerine, "Ben bunun uluslararası boyutunu bilmiyorum" diyen Uslu, "Ama uluslararası boyutunu bilmiyor olmam uluslararası bir kısım çevrelerin olmadığı anlamına gelmiyor. Şüphesiz belli çıkarları var. Türkiye'deki iç sorunların artarak devam eidyor olması hatta biraz daha karmaşık hale gelmesi, dışardaki Türkiye'nin istikrarını gelişmesini istemeyen çevrelerde büyük bir heves uyandırdıklarına inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Sadece gazetelere intikal eden yalanlanmamış ya da teyid edilmiş, daha sonra çeşitli silah yardımları bulunan, silahların seri numaraları gibi çeşitli görüşmeler var" ifadelerini kullanan Salim Uslu şöyle devam etti:

"Kamplarda ya da kimi Avrupa ülkelerine giden bazı katillerin himayesiyle ilgili elimizde bilgiler var. Bunlar tabi bu çıkar ilişkilerinin ya da taşeron olarak bu örgütün kullanıldığını gösteren deliller. Daha ayrıntılı bilgi yok bende. Ama şunu düşünüyorum; söz gelimi bugünlerde Türkiye'ye gelen Kemal Burkay gibi, uzun yıllar kürt hareketinin mücadelesi için çaba göstermiş insanlar var. Bu insanlar şüphesiz iki yüzlü olamazlar. İnandıkları birşey uğruna uzun süre mücadele veren insanların ilkeli ve ahlaklı davranmak gibi bir meziyetleri olmak gerekir."

Uslu, "Herkesin tepki vermesi gereken öncelikle şiddettir, akan terörün durmasıdır" dedi.

"KENDİ KAFALARI ÖZGÜR OLMAYANLARIN BAŞKASINA ÖZGÜRLÜK İSTEME HAKKI YOK"

BDP'li Selahattin Demirtaş'ın, "Öcalan'ın özgürlüğünü tartışalım" önerisine ilişkin ise, "Özgürleşmesi gereken Öcalan katili değildir, özgürleşmesi gereken BDP'dir" diyen Uslu, "BDP özgür bir siyaset uygulayamıyor, özgür bir politaka geliştiremiyor" diye konuştu.

Dünyanın her tarafında ayrılıkçı hareketler olduğunu ya da dünyanın her tarafında azınlık haklarını savunan hareketler olduğunu belirten Uslu, "Ama bütün bu hareketlerin eğer bir silahlı gücü varsa, bu silahlı güç siyasi gücün emrindedir. Bizde ise tam tersi, bizde siyasal güç silahlı gücün emrinde ve bu işi çıkmaza sürüklüyor. Bugün siyaset yapıyorum diyenler İmralı'nın talimatı olmadan, İmralı'nın izni olmadan ve Kandil'in rızası olmadan kendi başlarına adım atamıyorlarsa oturup düşünmek lazım. Bence katillerin özgürleşmesinden önce zihinlerin özgürleşmesi, vicdanların özgürleşmesi, politikaların özgürleşmesi lazım. Kendi kafaları özgür olmayanların başkasına özgürlük isteme hakları yok" şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE