2 Bin 270 Metre Rakımda Meclis Toplantısı

Rize İl Genel Meclisi Toplantısı, Rize’nin en yüksek yerleşim noktalarından bir tanesi olan 2 bin 270 rakım yükseklikteki Kavron Yaylası’nda yapıldı.

2 Bin 270 Metre Rakımda Meclis Toplantısı
Rize İl Genel Meclisi Temmuz ayının dördüncü birleşimi Meclis Başkanı Hakan Gültekin başkanlığında Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Kavron Yaylası’nda yapıldı.

Toplantıya Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıloğlu, Garnizon Komutanı jandarma Kıdemli Albay Turhan Talu, Rize Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Arif Yılmaz, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu, Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Melek ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin yaptı. Gültekin konuşmasında, "Bölge illerimiz ve ilimizin en önemli değerlerinden olan Kaçkar Dağları doğal güzellikleri ile Türkiye’mizin nadir bölgelerinden biridir. Sarp coğrafik yapı, yıl boyunca düşen yağışlarla her mevsim yeşil kalan dokusuyla bu coğrafyayı treking, kano, rafting, yamaç paraşütü ve jeep safari gibi bir çok alternatif sporun doğal başkenti olmaya aday yapmaktadır. Kaçkar Bölgesi doğaya fazla müdahale edilmediği için doğal güzelliğini korumaktadır. Bununla birlikte bölge illerimiz ve ilimiz alternatif turizmdeki ününü yaratan en önemli etken tüm doğal güzelliklerini içinde barındırdığı güncel insan yaşamıdır. Rize’de doğa demek insan yaşamı demektir. Rize İl Genel meclisi olarak doğal yaşamdan doğa turizmine, çevre sorunlarından plansız yapılaşmaya, ulaşımdan çöp sorununa, yayla mülkiyet sorunundan alan kılavuzluğuna, kanalizasyondan endemik bitki hırsızlığına kadar kısaca yasal zorunluluklar ve yasal boşluklarında turizme olumsuz etkilerinin de değerlendirdiği bir toplantı yapıyoruz. Bu toplantı ileride yapmayı düşündüğümüz turizm amaçlı bir çalıştay için zemin oluşturmasını hedefliyoruz” dedi.

Vali Hacımüftüoğlu toplantıda yaptığı konuşmada “Bizler sorunları yerinde görmek, birebir vatandaşı dinlemek için İl Genel Meclisi toplantısını Kavron Yaylası’nda yaptık. Bu toplantı Kavron Yaylası’nın sorunlarını çözme toplantısı değildir. Samsun’dan Sarp‘a tüm Karadeniz sahili boyunca olan yaylaların ortak olan sorunlarını tespit etmek ve bu sorunları çözmek için çaba sarf etme amacını güdüyoruz. Bu bölge, çok nadir bulunan bir bölge olarak özelliğini koruyor. Nadir olan yaylalarımızı düzensiz yapılaşma ile mağdur duruma getirmememiz gerekir. Yukarı Kavron Yaylası’nda bizim amacımız menfezleri iyi yaparak, yolu çakıl serip iyi ezerek düzeltmektir. Bunun nedeni yaylamızı doğal halini yaşatmaktır. Denizden 4 bin metre rakıma 40 kilometre yol kat ederek ulaşmak sadece bu bölgeye ait bir doğal yapıdır. Bu doğal yapıyı sağlam bir şekilde korumak ve gelen turistleri bilgilendirmek için yol levhaları koymamız gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA