Lady Gaga'yı birincilikten etti

Amerikalı R&B yıldızı Beyonce, yeni albümü '4' ile İngiltere albüm listesine iddialı giriş yaptı.

Lady Gaga'yı birincilikten etti
Amerikalı R&B yıldızı Beyonce, yeni albümü '4' ile İngiltere albüm listesine iddialı giriş yaptı. Lady Gaga'yı birincilikten eden şarkıcının eski albümleri de Glastonbury'nin kapanışındaki görkemli konserin ardından, yeniden listeye girdi. '4'ün yanı sıra, 'I Am Sasha Fierce', 'Dangerously In Love' ve Destiny's Child grubundayken çıkan 'No 1s' albümleri top 50 listesine yer aldı.

Ayrıca 'Best Thing I Never Had' şarkısı listeye üç numaradan giriş yaptı. Otoriteler bu yükselişi sanatçının festivalde seçtiği şarkılara bağlıyor. Zira Beyonce, festivalde 2001 yılında Destiny's Child'la yaptıkları şarkıları söylemişti.

Sanatçının 2003 yılında çıkardığı 'Dangerously In Love' albümü İngiltere listelerinde kısa sürede zirveye yükselmiş ve birinciliği uzun süre kimseye kaptırmamıştı.

Glastonbury'den olumlu etkilenen tek sanatçı Beyonce değil. İngiliz rock grubu Coldplay'in 2002'de piyasaya sürdükleri 'In My Place' şarkısı da top 40'a yeniden girdi.

Bu yıl festivalde ilk kez sahneye çıkan İrlandalı rock grubu U2'nun en çok sevilen şarkılarını bir araya getirdiği koleksiyon albümü 'U218' de listede 61. sıraya yükseldi.