Yozgat 12. Sürmeli Festivali, Açılış Galasıyla Başlıyor

Yozgat Valisi Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yusuf Başer ortak düzenledikleri basın toplantısı ile 12. Uluslararası Sürmeli Festivali’nin yarın akşam yapılacak açılış galasıyla başlayacağını açıkladı.

Yozgat Valisi Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yusuf Başer ortak düzenledikleri basın toplantısı ile 12. Uluslararası Sürmeli Festivali’nin yarın akşam yapılacak açılış galasıyla başlayacağını açıkladı.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali Necati Şentürk, bu yıl 12.‘sini düzenledikleri festivalin Yozgat açısından önemine vurgu yaptı. Şentürk, "Valilimiz ve belediyemizin ortaklaşa düzenlediği 12. Uluslararası Sürmeli Festivali 3 gün sürecek. Bu festivalde, ilimizin kültürü ve tanıtımı önplanda tutarak en iyi şekilde tanıtılmasını amaçlıyoruz. Bu kapsamda ilimize 7 ülkeden folklor ekiplerinin de festival etkinliklerine katılmasıyla etkinlikler daha da renklenecek.” dedi.

Unutulmaya yüz tutmuş ata sporu olan cirit oyunlarının da festivalde gösteri yapacağını ifade eden Vali Şentürk, "Ülkemizde eskiden sürekli oynanan ve ayrı bir önem taşıyan cirit oyunu Yozgatımızda da büyüklerimiz tarafından oynanırdı. Unutulmaya yüz tutmuş bu cirit oyununu tekrar canlandırmak için Sivas ve Erzincan Atlıspor Kulübü sporcuları cirit gösterilerini sergileyecektir. Bunun yanı sıra yine ata sporlarımızdan kara kucak güreşleri müsabakaları olacaktır. TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek’in ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ’ın da festivale katılmasını bekliyoruz. 3 gün boyunca devam edecek festivalimiz dolu dolu devam edecektir. Bu vesile ile tüm halkımızı festival etkinliklerine katılmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Başer de 12. Sürmeli Festivali‘nin, bu yıl da coşkuyla kutlanacağını belirterek, ”Bu yılki festival, önceki yıllara göre daha zengin ve tanıtıcı olacak. Geçtiğimiz yıllarda eksikliklerimizi tespit ederek, bu yıl çok iyi bir program hazırladık. Bu vesile ile herkesi festivalimize katılmaya davet ediyorum." şeklinde konuştu.