Yangın Söndürme Ekipleri Önce Eğitildi, Sonra Tatbikata Katıldı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri önce eğitimden geçti, ardından da yangın söndürme tatbikatına katıldı.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri önce eğitimden geçti, ardından da yangın söndürme tatbikatına katıldı. Tüm çalışanların katılımıyla gerçekleştirilen yangın söndürme tatbikatında yeni alınan ve tasarımı Türk mühendislerince yapılan yeni ağaçlandırılan sahalar ve tarımsal yangınlarda etkili olan köpük serme aparatı kullanıldı.

        Tatbikatın öncesinde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdür Yardımcısı Abdurrahman Acer ve Koruma Şube Müdürü Fatih Terli, başta kişisel koruyucu güvenlik önlemleri olmak üzere tüm personeli eğitimden geçirdi. Personel hem yangın sırasında kendi güvenliklerini sağlayabilme hem de yangını doğrudan söndürme müdahaleleri sırasında etkinliklerini kontrolü sırasında sahip olunan ekipmanların kullanımı konusunda bilgilendirildi.

Yangınla mücadelede önce insan felsefesiyle hareket ettiklerini söyleyen Acer, yangınlara erken ve etkili müdahalenin çok önemli olduğunu belirtti.

        Her personelin eksiksiz olarak koruyucu güvenlik malzemesi ile donatıldığını aktaran Acer, “Ancak önemli bu malzemelerin gerektiğinde nasıl kullanılacağını bilmek.” dedi.

Orman Koruma Şube Müdür Fatih Terli, bölge müdürlüğüne bağlı tüm ekiplerin denetlendiğini ifade ederek, hedeflerinin muhtemel yangınlara erken müdahale etmek ve bu müdahale sırasında en ileri teknolojiyi kullanmak olduğunu kaydetti.

        Dörtyol Orman İşletme Müdürü Abdurrahman Kök de yangınlara müdahalede kullanmak üzere 4 adet arazöz ve 1 adet ilk müdahale aracına sahip olduklarını, ayrıca Arsuz beldesinde konuşlanan bir adet yangın söndürme helikopteri bulunduğunu kaydetti. Dörtyol’un Akdeniz bölgesinde yer almasına rağmen bol yağış aldığını ve yüksek nem içeren iklime sahip olduğunu hatırlatan Kök, bunun da yangın riskinin azalmasında doğal bir faktör olduğunu ifade etti.