Van Ziraat Odaları Temmuz Ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Van Ziraat Odaları Temmuz Ayı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Van Ziraat Odası (VAZOD) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe başkanlığında yapılan toplantıya, Özalp Ziraat Odası Başkanı Şahyettin Ceylancı, Çatak Ziraat Odası Başkanı Kemal Kaya, Başkale Ziraat Odası Başkanı Arafat Aslan, Gevaş Ziraat Odası Başkanı Mesut Ergenç ve Çaldıran Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Bahçeci katıldı. Toplantının ardında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özgökçe, odalarının kuruluş amacının ilin tarım ve hayvancılığını geliştirerek modern şartlarda yapılmasını sağlamak olduğunu belirtti. Çiftçilerin gelir düzeylerinin artmasının odalarının temel hedefleri arasında olduğunu dile getiren Özgökçe, toplantıda ilin tarım ve hayvancılığı için son derece öneme haiz olan konuları görüşerek bazı kararlar aldıklarını ifade etti.

Bölgede hasat dönemine kısa bir sürenin kaldığına da dikkat çeken Özgökçe, "Toprak Mahsulleri Ofisi‘nin Van‘da bürosunun sürekli açık kalması için genel müdürlük veya Tarım ve Gıda Bakanlığı nezdinde girişimler başlatacağız. Önümüzdeki döneme yetiştirmek üzere ilimizin ihtiyacı olan ve iklimine uyumlu sertifikalı tohum kullanımı ve temini konusunda gerekli bazı çalışmalar yapacağız. Ziraat Bankası‘nın vermiş olduğu sıfır faizli kredilerden üreticilerimiz istenilen düzeyde faydalanamıyor. Bankanın teminat olarak şehir merkezinde istediği gayrimenkullerin yerine çiftçilerin mal varlığını kabul etmesi için çalışmalar yapacağız. Van‘da bulunan tarım arazilerin büyük bir bölümü halen sulanmamaktadır. Mevcut bulunan sulama kanallarının bakımının zamanında yapılmadığı için sulama gerçekleştirilemiyor. Bu konuda gerekli girişimlerde bulunacağız. Van‘ın can damarı olan küçükbaş hayvancılığın gelişmesi ve gerekli desteklerin sağlanması için girişimlerde bulunmayı kararlaştırdık" dedi.

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu‘nun bundan sonra her ay düzenle olarak toplanacağını da ifade eden Özgökçe, çiftçilerin yararına alınacak kararların takipçisi olacaklarını vurguladı.

Kaynak: İHA