Vali Güzeloğlu‘ndan Mıp‘e Ziyaret

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Uluslararası Limanı‘nı (MIP) ziyaret ederek MIP Genel Müdür Yardımcısı Kürşat Tezcan‘dan brifing aldı.

Vali Güzeloğlu‘ndan Mıp‘e Ziyaret
Mersin Limanı‘nın işlem hacminin arttırılması konusunda fikir alış verişinde bulunan Güzeloğlu, limanın en verimli şekilde kullanılması için her türlü desteği vereceğini ifade etti. Ankara‘dan Diyarbakır‘a çok geniş bir hinterlandı kapsayan Mersin Limanı‘nın 2.5 milyon teu olan yıllık kapasitesinin 10 milyon teuya çıkarılabileceğini söyleyen Güzeloğlu, bu konuda gereken projelerin hazırlanması talimatını verdi. Türkiye‘nin büyüme rekoru kırmasının Mersin Limanı‘na da olumlu yansımalarının olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, Mersin Limanı‘nın ilk çeyrekteki büyüme rakamlarının mutluluk verici olduğunu belirtti .

Mersin Limanı‘nın kurulduğu günden bugüne ilk kez nisan ayında 100 bin teu sınırını aşarak bir rekor kırdığını vurgulayan Güzeloğlu, bunun bir tesadüf olmadığını hem Türkiye‘nin hem de Mersin‘in ihracatta geldiği noktayı gösterdiğini belirtti. Dünya‘nın önemli bir ticaret merkezi olan Mersin‘de yapılması planlanan yeni nesil serbest bölgeler ve diğer sanayi yatırımlarına dikkat çeken Güzeloğlu, Mersin Limanı‘nın da bu gelişmeler paralelinde büyümesi gerekliliğini vurguladı.

Güzeloğlu, kruvaziyer turizmine büyük önem verdiğini belirterek Mersin‘i büyük yolcu gemilerinin uğrak yeri yapmak için birlikte çalışılması gerektiğini ifade etti. MIP‘nin Mersin‘de bir kruvaziyer limanı yapma çalışmalarını desteklediğini belirten Güzeloğlu, Mersin‘in ‘St Paul‘, ‘Yedi Uyurlar‘ gibi çok önemli turizm merkezlerine sahip olduğunu vurguladı. Güzeloğlu, ayrıca Mersin kent tarihinde önemli yere sahip Çamlıbel semtinin de bu yeni turizm limanı sayesinde eski güzel günlerine yeniden kavuşacağı müjdesini verdi.

Kaynak: İHA