Uşak İl Özel İdaresi 2011 Yılında 328 Kilometre Yol Çalışması Yapacak

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, 2011 yılı asfalt sezonunda Özel İdare ve KÖYDES yatırımları kapsamında 328 kilometre birinci ve ikinci kat asfalt çalışması yapacaklarını söyledi. KÖYDES yatırımları için yaklaşık 9 milyon TL ödenek geldiğini de belirten Ali İhsan Uzun, 12 adet de HİS göleti inşa edeceklerini dile getirdi.

Uşak İl Özel İdaresi 2011 Yılında 328 Kilometre Yol Çalışması Yapacak
KÖYDES kapsamında il genelinde asfaltsız ve sağlıklı içme suyu olmayan köy kalmadığını ifade eden Ali İhsan Uzun, 2011 yılı asfalt sezonu için 3 milyon 539 bin TL kaynak ayırdıklarını KÖYDES kapsamında ise 9 milyon TL ödenek geldiğini bildirdi. Asfalt sezonunda 56 kilometre

Birinci kat, 272 kilometre de ikinci kat asfalt çalışması yapaklarını anlatan Uzun, amaçlarının köylerin yol, içme suyu ve kanalizasyon sorununu tamamen çözmek olduğunu dile getirdi. 2005 yılında çıkan yerel yönetimler reformu ile İl Özel İdarelerinin imkanların genişlediğini belirten Ali İhsan Uzun, “İlimizde ilk olarak içme suyu ve yol sorununu çözdük. Şuanda asfaltsız köy yolu kalmadı ve içme suyu sorununu da yüzde 90 çözdük. Bazı köylerde yeraltı sularının çekilmesinden kaynaklanan sıkıntılar ortaya çıkıyor. Onları da çözmek için çalışıyoruz. 2010 asfalt sezonunda 172 kilometre birinci ve ikinci kat yol çalışması yaptık. Bu yıl yol çalışmalarını iki kat arttıracağız. İller Bankası’ndan 6 milyon TL kredi kullanmıştık. 328 kilometrelik yol çalışmasının 139 kilometresini bu kredi ile yapacağız. Yol çalışmalarının yanı sıra eğitim, sağlık, tarımsal ve sosyal yatırımlara da önem veriyoruz. Yıl sonuna kadar 12’si hayvan su içme (HİS) olmak üzere 13 adet gölet inşa edeceğiz. HİS göletlerinin 4 tanesini tamamladık. KÖYDES ve Özel İdare imkanları ile 2011 yılında tüm işlemler için yaklaşık 30 milyon TL’lik kaynak kullanacağız. Mikro Kredi uygulaması kapsamında da kendi işini kurmak isteyen kadınlarımıza kredi imkanı sağlıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA